Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

BLOG: Find Holger….

Webredaktør, udgivet d. 31. august, 2016

Af Torben Væver

Kig godt på dette billede. Kan du finde Holger i Dansk herrehåndbolds største triumf, der sædvanen tro blev forvandlet til endnu en altødelæggende historie for hele håndboldsporten.

OL guld 2016

Denne gang blev synderen Ulrik Wilbek, eller var det landstræner Gudmundur Gudmundsson? Det står faktisk ikke helt klart her dagen efter, at manden der lærte Danmark at vinde guld, tog sit gode tøj og gik.

Endnu engang har vi måtte lægge læsebriller til en historie baseret på unavngivne kilder, der tilsyneladende i absolut mindste detalje har refereret alle interne møder i og udenfor spillertruppen. En eller flere fra dette prægtige guldbillede med lutter glade ansigter, har endnu engang fortalt alle detaljer fra møder mellem spillere og ledere. Selv møder mellem blot 2 personer er medtaget og alt er tilsyneladende refereret, uden hensyntagen til konsekvenserne. Ingen stiller rigtigt spørgsmålstegn ved om det nu også er sådan det er foregået. Endnu en historie baseret på oplysninger fra anonyme kilder, der ikke ønsker at få deres navn frem i lyset, men som på billedet til gengæld smiler som en sol over Copacabana, over at have fået lov til at deltage på håndsportens fineste legeplads i Rio. Jo jo Holger var glad for sin medalje, det hersker der åbenlyst ingen tvivl om, se blot på billedet endnu engang. Alle smiler.

Find Holger 2Man kan så spørge sig selv om hvorfor en eller flere journalister har fået oplyst disse historier fra Holger. Har det blot været en vennetjeneste fra en ualmindelig naiv håndboldspiller, med en saftig insider historie, eller har det måske været et nøje planlagt angreb på sportschefen eller landstræneren. Det spørgsmål må jo stå hen i det uvisse, for vi ved jo ikke hvem Holger er, og vi får det tilsyneladende aldrig at vide. Vi tager også denne gang for gode vare at Holger taler sandt og at han rent faktisk findes. Både BT og TV2 jo sagt han findes, men vi må ikke vide hvem han er. Det eneste vi ved er at det er en han, for der er kun hanner på billedet. Men det er kun få måneder siden at Holger var en kvinde, da også hele evalueringen af damelandsholdets gøren og laden blev lækket til de samme medier.

Men en ting står klart, ham Holgers hvisken i krogene fik endnu engang ødelagt sportens ry og omdømme, og denne gang virker det endnu mere vanvittigt, blot få timer efter Danmarks største triumf.

Ledelse kan være en svær ting, specielt indenfor sportens verden hvor sultne medier altid er på udkig efter en god historie, altså god for medierne. Alle ledere har behov for gode og loyale medarbejdere, ellers er lederens arbejde ganske enkelt ikke muligt. Skal der findes løsninger på problemer, så bliver man nød til at åbne posen og få vendt alle sten i en given problemstilling. Ingen tvivl om at vi på det danske herrelandshold har gode medarbejdere, altså gode til at spille håndbold. Loyale kan de til gengæld ikke kaldes, hvis altså Holger findes. Da en samlet spillertrup ikke har benægtet historien, så antager jeg at Holger rent faktisk findes.

Indenfor alle teams skal der findes løsninger, både når det går godt og når det går skidt. En sportschef kan ikke finde de bedste løsninger hvis alle møder og alle samtaler skal læses i trykte eller digitale medier dagen derpå. Man kan mene om Ulrik Wilbek hvad man vil, men uanset hvad der er sagt og gjort før og under OL, så kan ingen i denne verden manøvrere et af verdens bedste håndbold hold fyldt med store enere, hvis alt bliver lækket til pressen få minutter efter.

Find HolgerIgen ved vel helt præcist hvad der er sagt og gjort i denne sag. Hvad er rigtigt og hvad er forkert. Vi ved kun hvad Holger har fortalt og det er sandt for dyden en høj pris der nu er betalt for en hel sportsgren. Igen er håndboldsporten gjort til grin, i en tid hvor alle klubber sukker efter succeshistorier, der kan medvirke til at flere sponsorer tager sporten seriøst. Sponsorer der kunne være med til at lukke de gabende huller i klubkasserne, og gøre produktet bedre. Jeg tror selv Holgers venner i medieverdenen ville bifalde at vort produkt blev bedre i den danske turnering, men det samspil passer naturligvis ikke med journalisternes fornemmeste opgave, at fortælle sandheden, ifølge Holger.

Det kan godt være Gudmundur ikke har levet op til forventningerne, og spillerne ikke ynder hans minutiøse facon. Det kan også godt være at Ulrik Wilbek ikke har været den rigtige til at udfylde jobbet som sportschef, og måske var hans interne håndtering ikke lige efter ledelseshåndbogen. Men det handler min pointe på ingen måder om, for denne uges ”skandale” handler om er noget helt andet. Ingen, og jeg mener ingen kan bestride et job som sportschef hvis Holger skal lække alle detaljer om alle interne møder til medierne få sekunder efter. Ingen vil kunne fungere som leder i et sådant miljø, og med den baggrund er det pinligt at se hvordan dansk håndbolds største personlighed forsvandt fra dag til dag. Manden havde jo ikke en chance for at forsvare sig mod Holger, og om man kunne lide Wilbek eller ej, så skulle det ikke ende på denne måde. Det er en uværdig afsked uden mulighed for at forsvare sig mod hemmelige Holger.

Jeg kan sagtens forstå hvis der på DHF´s kontorer i disse dage sidder folk og kigger tomt ud i luften. Endeligt kom den OL succes som vi har tørstet efter i så mange år, og få sekunder efter gik der så hul på ballonen, der knapt var pustet op. Jeg kan sagtens forstå hvis de samme mennesker i DHF spørger sig selv om hvad fanden de skal gøre for at få en rendyrket succeshistorie.

Jeg kan kun give et råd – FIND HOLGER.

Website Security Test