Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Væver: Ungt og spændende hold

Webredaktør, udgivet d. 8. juli, 2016

Sportschef Torben Væver  er godt tilfreds med den trup der er samlet til den kommende sæson. En sæson med mange ubekendte , som ikke gør udfordringerne for Skanderborg mindre interessante.

Jeg syntes det er et rigtigt spændende hold vi har fået sat sammen i sportsligt udvalg. Vi har fået tilknyttet nogle rigtigt spændende typer, som vi har kigget efter i længere tid men det bliver også et utroligt ungt hold vi stiller med. Det er selvfølgeligt en naturlig konsekvens af de få midler vi har at handle ind for, vi skal finde morgendagens stjerner inden alle andre, men samtidigt også et udtryk for den strategi og DNA vi har i Skanderborg.

Torben Væver 161215-01Det har været et transfervindue som har været præget af at en del klubber satser meget stort til den kommende sæson. Klubber som i sidste sæson endte under Skanderborg i tabellen har hævet deres budgetter med mere end vores samlede budget, og det er formodentligt med det ene formål at gøre sig til i kampen om top 8. Der bliver en voldsomt skærpet kamp om det forjættede land i slutspillet, så på den front kan man næsten med garanti forvente et om muligt endnu større drama i den kommende sæson. Der bliver nogle klubber med store budgetter og målsætninger som ikke når med i slutspillet, og det skal nok blive spændende at følge.

Det stiller endnu engang større krav til os i Skanderborg, at kunne følge med den oprustning der er foregået i sommerens løb i vores ende af tabellen. Når selv oprykkerne fra Randers samtidigt har en målsætning om top 10, så er der altså lagt op til at mange klubber ikke når deres målsætning i 2016/2017 sæsonen. Man kunne jo være frisk at forudsige at det godt kan blive en sæson med mange rygende varme trænersæder omkring julemåneden, men det gør jo ikke hele scenariet mindre spændende og intenst. Personligt nægter jeg at tro på en sæson uden trænerfyringer.

Vi har som altid sagt farvel til en del spillere efter sæsonafslutningen, og det er der intet nyt eller usædvanligt i. Nogle spillere havde udviklet sig på en måde at de var klar til større udfordringer og løncheck, mens andre  ikke fandt igennem vort eget grønne nåleøje til den kommende sæson.  De 2 spillere der springer mest i øjnene på “tabslisten” må nok være forsvarsgeneral Mads Thomsen og topscorer Tim Sørensen. Begge spillere der bliver vanskelige at erstatte, efter at de begge spillede en meget flot 15/16 sæson. På højre fløj bliver det 2 af fremtidens profiler i Mike Haack og Jonas Eichwald, der skal forsøge at lukke hullet efter Tim Rittersport Sørensen. Det bliver en stor udfordring for de 2 unge knægte men vi har stor tiltro til at netop de 2 kan løfte opgaven og blive de næste på den position vi kan udvikle til større opgaver. Mads Thomsens direkte erstatning bliver Jeppe Jonasson fra Ringsted, og det bliver også et par meget store sko han skal udfylde i midteraksen, men også her tror vi på at vi har fundet den rigtige afløser. I det hele taget har vi fået nogle flere strenge at spille på i den defensive del af spillet, hvor også den unge 2 meter mand Frederik Ladefoged skal til at udvikle sig på banen, efter en meget lang sæson i TTH hvor han stort set ikke så banen.

Kasper Irming trøjeDet mest iøjnefaldende nyindkøb er selvfølgeligt Kasper Irming på højre back. En spiller som jeg må tilstå at jeg kun har drømt om i Skanderborg trøjen. Det er et kæmpe scoop for os at kunne hente en så dygtig spiller til klubben, og så samtidigt en spiller som passer godt ind i vores håndbold filosofi. Den signing kan blive vital for vores muligheder i de kommende sæsoner. Efter 2 sæsoner hvor vi ikke har haft vores førstevalg på højre back til rådighed i en eneste fuld kamp, bliver det den helt store forskel for Nicolej Krickaus muligheder for yderligere at skærpe taktikbrættet. Og det bliver nødvendigt når sæsonen bliver skudt i gang medio september, for med de markante oprustninger der er sket  blandt de hold omkring os i vores ende af tabellen, så stiller det bare yderligere krav om at vi får hver eneste millimeter og hvert eneste gram ud af vores trup.

Vi kan også se frem til en sæson hvor det endeligt kommer til at ske. Vi får ny hjemmebane midt i sæsonen efter 50 år i den lille cigaræske. Det kommer til at ske til hjemmekamp nummer 5 i sæsonen, at ånden fra Morten Børup Vej skal føres op i nordbyen og i den nye hal på fælleden. Modstanderen bliver Århus Håndbold. Vi skal have ført så meget kvalitet og stemning med til Fælleden, at det i stedet for en koncertsal med plads til idræt, bliver en idrætshal med plads til koncerter.

Fælleden juni 2016Mange er skeptiske omkring tabet af fæstningen på Morten Børup Vej, om betydningen af at alle andre hold hader den intense stemning der. Men glem alt om den skepsis, for tiden er for længst løbet fra en idrætshal med 370 grå og alt for tætsiddende sæder. Det kan ikke længere lade sig gøre at spille elitehåndbold i sådanne rammer og udflytningen til Fælleden, eller orangeriet som den så småt er blevet døbt, kommer i absolut 12. time. Vi skal have udviklet forretningen Skanderborg Håndbold fra den kommende sæson og det arbejde har vi allerede lagt utroligt mange timer i det sidste års tid.

Truppen består d.d. af 17 spillere der alle er klar til at gå i gang med en vanvittig spændende sæson. Der kommer minimum 1 spiller mere til truppen på højre back, og derudover er der stadig nogle ubekendte omkring nogle spillere. Andreas Nielsen skal opereres i skulderen igen og fortsætter sin genoptræning i Skanderborg indtil videre, og også Christian Albertsen er fortsat et spørgsmålstegn efter hans hjernerystelse for snart 2 år siden. Vi håber at begge kommer i spil på et senere tidspunkt i sæsonen, men det kan kun tiden vise.

Om godt 2 måneder går det vilde ræs i gang igen….

Se de nye Gunmen til 2016/2017 sæsonen samlet her:

Website Security Test