Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Herre 2 division nedlægges

Webredaktør, udgivet d. 14. juni, 2016

Skanderborg Håndbold har desværre været nødsaget til at gå den tunge gang og trække 2. holdet i 2. division frem mod næste sæson.

Årsagen er den ganske simple, at der simpelthen ikke er spillere nok.

Sportschef Torben Væver beklager situationnen, men erkender at det var den eneste udvej.

Torben Væver 161215-01Det er en rigtig ærgelig situation at vi er blevet nødsaget til at trække holdet, men det er desværre en nødvendig beslutning. Skanderborg burde af alle klubber i Danmark være et perfekt sted at have et 2. hold i 2. division, men virkeligheden er idag bare en anden. De sidste 3 år er der ikke en eneste spiller fra vores U18 hold, som ikke har fået kontrakt, der har valgt at blive omkring vort 2. divisionshold. Vi har haft en lille kerne af spillere, der så er suppleret af U23 spillere fra ligaholdet samt U18 spillere. Folkene omkring 2. divisionsholdet har virkelig knoklet for at få enderne til at nå sammen, men vi må bare erkende at dette ikke er holdbart længere. Der er ikke nok spillere til rådighed og vi har ikke været dygtige nok til at tiltrække unge spillere der ønsker at være i et træningsmiljø omkring et ligahold. Faktum er også at mange klubber aflønner spillere i 2. division, og det har vi ganske enkelt ikke økonomi til i Skanderborg som tingene ser ud nu.

Vi må omvendt også erkende at den sportslige værdi af at have haft et 2. divisionshold har været begrænset igennem de seneste år. Vi har haft det svært i den meget stærke sydkreds og har vel ret beset reddet os på at vi kunne hente mange point i januar måned mens ligaen har lagt stille. Det er jo ikke en optimal situation for de øvrige hold i 2. division, og det giver anledning til en masse spørgsmål i en klub som vores. Vi har hele tiden været optaget af at kunne bibeholde et 2. divisionshold til vore unge talenter på vej op, men vi må bare erkende at virkeligheden er en anden. Alle de nyoprykkede spillere vælger typisk at søge efter en plads i 1. division, eller et hold i 2. division som er 1. hold i klubben.

Vi har nu taget konsekvensen og trukket holdet ud af turneringen og så er vi gået i tænkeboks omkring fremtidens setup. Vi har nogle tanker om en form for reserveholdsturnering som vi vil prøve at tale med nogle af de øvrige liga og 1. divisionsklubber omkring. Vi ved at vi ikke er den eneste klub med dette problem, så det bliver nok noget i den retning at vi vil forsøge at få stablet på benene i løbet af den kommende sæson.

Website Security Test