Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

U18 pigerne danske mestre

Tom Kristensen, udgivet d. 2. maj, 2016

U18 piger DM Finale: Skanderborg Håndbold – FCM Håndbold 33-28 (6-9) Ordinær kamp 26-26

DM GULD efter omkamp

Det blev vanen tro et drama af de helt store da de to Jyske DM deltagere mødtes i finalen søndag. Begge hold var kvalificeret til finalen via sejre over øst-holdene i lørdagens semifinaler. Vores egne grønne slog vinderen af østpuljen GOG efter en tæt kamp, som først blev afgjort i de sidste minutter, sejren blev på 24-21. FCM vandt derimod en storsejr over Ajax København på 10 mål.

Tilbage til finalen som startede godt ud for vores pigerne, og efter små 10 minutter var vi foran med 4-2. Herefter gik især angrebsspillet total i stå. Det resulterede i pigerne i de sidste 20 min kun fik scoret 2 gange på en stærk spillende FCM keeper. 3 udvisninger i perioden gjorde ligeledes at pigerne havde svært ved at finde rytme i både forsvar og angreb. Til pausen var FCM derfor foran med 6-9. Efter pausen kom Skanderborg stærkt tilbage, og bragte sig foran for første gang i anden halvleg ved 13-12. Herefter var de grønne konstant i front med 1-2 scoringer gennem resten af halvegen og lignede med 1 min igen, og en føring på 2 mål, en vinder. Men det skulle gå anderledes…… FCM fik reduceret med 30 sekunder igen. Skanderborg var igen på bolden, og tog TTO med 15 sekunder igen. I ren Nordsjælland stil blev der dog hurtigt markeret for passivt spil, og pigerne blev tvunget til en halvskidt afslutning. Det resulterede i FCM, med 4 sekunder ingen, smed en lang boldt frem til på forhånd fremskudt spiller. Der var en forsvar hjemme, men i en intens kamp om bolden gik den til FCM fløjen som kunne udligne til 26-26 i absolut sidste sekund. En gigantisk mavepuster gav kæmpe frustrationer blandt spillerne, mens FCM lignede nogle der havde vundet guldet. Heldigvis fik trænerteamet samlet fokus hos holdet, og en flok piger med ild i øjnene kom ud til omkampen. Hurtigt kom de foran med 3 mål, og vandt sikkert de 2*5 min med hele 7-2, og dermed sikrede sig et fortjent dansk mesterskab med sejren på 33-28. Størstedelen af pigerne var med til i sidste sæson at tabe DM semifinalen i U16 efter omkamp, så det var en kæmpe forløsning med sejr i omkampen. Dagens finale blev en kamp med mange flotte præstationer, efter en sæson hvor hele holdet skal hyldes for en fantastisk præstation. Tak til TMS Ringsted for et fantastisk flot arrangement, og tillykke til trænere og spillere med guldet.

Målscorer i finalen: Kristina Jørgensen 10, Sarah Stougaard 9(2), Sofia Deen 6, Stine Kristensen 5, Nicoline Olsen 2 og Amalie Angel 1

13147761_1164368800240143_7604418884233204922_o

Website Security Test