Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 17. marts, 2016

Skanderborg Håndbold – Sønderjyske 21-20 (12-10)

Der var lovet drama i Cigaræskens liga jubilæumskamp nummer 100, og lad os bare slå fast, de 550 tilskuere blev ikke snydt. Det blev et sandt drama der først sluttede i absolut sidste sekund, da Morten Kirk Olesen satte bolden ind bag Sønderjyske målvogter Daniel Freyr Andersson til en etmåls sejr på 21-20.

Morten Kirk Olesen 1803Det var den høj dramatiske afslutning på en kamp der var så fuld af nerve og dramatik at den ikke bliver glemt lige med det samme. Publikum i Cigaren satte nye standarder for opbakning, og på trods af et utal af brændte chancer i slutfasen red The Green Gunmen stormen af og sikrede sig sejren, og drømmeafslutningen på onsdag.

Skanderborg var i teten før pausen og førte allerede efter 4 minutter med 3-0. Igen kom udvisningerne til at sætte en stopper for muligheden for at få en større føring med til pausen, da en periode efter godt 20 minutter blev dyr. En udvisning til Andreas Væver blev umiddelbart efter fulgt op med et omdiskuteret direkte rødt kort til Kasper Foder Nielsen, og den periode satte en stopper for det grønne momentum. Vi kom dog til pausen foran med 12-10, hvilket gæsterne nok kunne være mest tilfredse med.

TilskuereSkanderborg var bedst før pausen men efter pausen kom Sønderjyske godt tilbage i kampen. Efter blot 34 minutter var der udlignet til 12-12 og efter 37 minutter kom Sønderjyske foran for første gang ved 15-14. Det reagerede Nicolej Krickau omgående på med en timeout, men kampen var sat på kanal drama og få mål fra dette minut. Resten af kampen var ren fight og overlevelse og det blev aldrig et spørgsmål om vi kunne få en plus difference på 4 mål og dermed udligne den indbyrdes stilling. Det var udelukkende et spørgsmål om hvem der vandt kampen, og det var også rigeligt denne torsdag aften. Efter 42 minutter kom den første Sønderjyske udvisning endeligt ved Skanderborg føring 17-16, og her anede man måske en mulighed. Det blev dog godt og grundigt gjort til skamme, da kampens 2 unge dommere fandt yderligere 2 Skanderborg udvisninger i det efterfølgende minut. Det var tæt på at få låget på cigaræsken til at eksplodere, og den lokale byggematador John A. Laursen må have åndet lettet op da han efter kampen kunne konstatere at den nye tagkonstruktion bestod sin absolutte mandomsprøve. Det nye tag kan klare selv den værste naturkatastrofe, må det konstateres efter dagens ultimative test.

Rasmus Kaagaard 1803Det sidste kvarter af kampen blev en lang gyser med en stilling der svingede fra minus 1 til plus 1. Med 37 sekunder tilbage på klokken tog Sønderjyske deres sidste timeout bagud 20-19, og med 7 markspillere på banen udlignede Simon Kristiansen med 17 sekunder igen. Sheriffen tog omgående sin sidste timeout og med 5 sekunder tilbage var tiden stoppet efter en udvisning til Kenneth Bach fra Sønderjyske. Alt var lagt i hænderne på Martin Mauer Larsen, der på vanlig elegant vis steg til vejrs, men han skød ikke og smed i stedet bolden i hænderne på Morten Kirk Olesen, der heldigvis ikke svigtede. Han udlignede til den formodentligt største jubel i Skanderborg siden befrielsen i 1945.

De 2 point var i hus efter en gyser af rang, og dermed ligger Skanderborg og Sønderjyske a point før sidste spillerunde. Sønderjyske er bedst indbyrdes efter 25-21 i den omvendte kamp, men de er tvunget til at vinde på Mors på onsdag for at vide sig sikker på slutspillet. Skanderborg møder hjemme Ribe-Esbjerg, der omvendt ligger a point med HCM på 3. sidstepladsen der betyder kvalifikationskampe. Det kan næppe blive mere spændende afslutning, og der er lagt op til en vanvittig ny uge i 8660 Skanderborg. Tirsdag kan U16 drenge kvalificere sig til DM og 1. divisionsdamerne kan spille sig i ligaen, mens onsdag aften står på gyserafslutning i Boxer Herre Ligaen. Alle 3 kampe foregår i Cigaræsken, der stadig ryster en smule i fundamentet her 3 timer efter sidste fløjt i aftenens jubilæumskamp.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mikkel Kaagaard 6, Morten Kirk Olesen 3, Rasmus Kaagaard 3, Martin Mauer Larsen 3, Besard Hakaj 2, Tim Sørensen 2, Andreas Væver 1, Jacob Aaquist 1.

Målscorer Sønderjyske:

Simon Kristiansen 4, Claus Kjeldgaard 4, Christoffer Fors 4, Kasper Køser 3, Magnus Gullerud 2, Mattias Thynell 1, Kenneth Bach 1, Aaron Mensing 1.

Website Security Test