Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – HCM 27-19

Webredaktør, udgivet d. 9. marts, 2016

Skanderborg Håndbold – HC Midtjylland 27-19 (13-9)

For første gang i præcis en måned var The Green Gunmen tilbage i Cigaræsken til hjemmekamp i Boxer Herre Ligaen. På forhånd en gyser kamp mod HCM, hvor det i princippet skulle afgøres om vi skulle fortsætte med at drømme om slutspil, eller om vi skulle kigge os bagud mod de skrækkelige kvalifikationskampe. Modstanderne fra HCM havde mindst ligeså meget på spil om ikke mere. HCM kæmper desperat for at komme fri af den trælse 12. plads, som netop er ensbetydende med kvalifikationskampe.

LigaLad det være sagt med det samme, det lignede at Skanderborg havde mest på spil. De grønne Skanderborg drenge fightede og kæmpede så det var en sand fornøjelse. Første tilkendegivelse fik man allerede efter 42 sekunder, hvor kampens første udvisning faldt til en Skanderborg spiller. Efter 9 minutter havde vi allerede været i undertal 2 gange, men på trods af dette førte vi 5-1 og gæsterne følte sig tvunget til første timeout.

HCM kom på 6-3, og her markerede dagens mand i Skanderborg trøjen, Kristoffer Laursen sig for alvor med en 3-dobbelt redning og en efterfølgende kontrascoring betød fornyet momentum til The Green Gunmen. Føringen blev udbygget til 10-4 efter 21 minutter, og gæsterne virkede rådvilde overfor den velspillende Skanderborg defensiv. Gæsterne kom dog lidt tættere på i de døende minutter af 1. halvleg, men pauseføringen på 13-9 kunne selv den mest ivrige stribede HCM fan vist ikke sige noget til.

Kristoffer Laursen 09_03_2016Håndboldkampe varer som bekendt 60 minutter og starten på 2. halvleg var totalt modsat. En hurtig udvisning til Mads Thomsen blev dygtigt udnyttet af gæsterne, der efter 36 minutter havde udlignet føringen og udlignet til 13-13. Skanderborg havde på det tidspunkt 3 udvisninger på kontoen, men efter 37 minutter havde HCM opbrugt deres 3 advarsler, og kort tid efter kom gæsterne for første gang i undertal. Det udnyttede Skanderborg til igen at bringe sig i front af opgøret og resten af kampen blev der aldrig spænding igen. Med 8 minutter tilbage var Skanderborg foran 24-16 og Morten Secher brugte her sin sidste timeout. Den hjalp ikke gæsterne, der måtte lægge ryg til et nederlag på 27-19.

Rasmus Kaagaard 09_03_2016Dagens resultat betyder at Skanderborg er 99,9% sikker på ikke at skulle forlænge sæsonen med kvalifikationskampe, og samtidigt betød det at vi hentede endnu et point på Sønderjyske, som samtidigt spillede uafgjort i Skjern. Gæsterne fra HCM ligger fortsat nummer 12 og har nu 2 point op til Ribe-Esbjerg på 11. pladsen, og pokalmestrene kan nu endegyldigt ikke nå at komme med i slutspillet.

Der er fortsat lagt op til et kæmpe drama de resterende 3 spillerunder, men fokus for Skanderborg er udelukkende på udekampen mod rækkens duks i Holstebro på lørdag kl. 16.30.

Kampen i dag gav comeback til både Andreas Væver og Martin Mauer Larsen, og det kan vise sig at blive en vigtig faktor i slutfasen at vi er meget tæt på fuldt hold for første gang i umindelige tider.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mikkel Kaagaard 6, Tim Sørensen 6, Morten Kirk Olesen 4, Rasmus Kaagaard 4, Besard Hakaj 3, Martin Mauer Larsen 2, Kasper Foder Nielsen 1, Andreas Væver 1.

Målscorer HC Midtjylland:

Kasper Gudnitz 5, Pascal Hens 4, Jacob Østergaard 3, Bastian Stræde 2, Kasper Kvist 2, Martin Hansen 1, Vignir Svarasson 1, Andreas Stryger 1.

Website Security Test