Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Læring på højeste niveau

Webredaktør, udgivet d. 24. marts, 2016

Referat 1. div. damer, Skanderborg Håndbold -EH Aalborg, 23-29 (11-14)

De ville det så gerne, spillerne, trænerne, klubben, tilskuerne. De ville så gerne vinde tirsdag aften over Aalborg i Cigaræsken, så jubelfesten kunne bryde løs over, at oprykningen til ligaen ville være en realitet. En præstation, som – hvis ellers sejren var blevet til noget – ville have været enestående. Både fordi det så vidt vides er første gang i klubbens historie, at et seniorkvindehold rykker op i den højeste række, og fordi holdet er så ungt, og alle er amatører. Men sådan skulle det ikke gå.

Der blev ellers varmet godt op til fest fra tilskuerpladserne med taktfaste klapsalver fra en fyldt hal i hvert eneste angreb, men et stærkt og klogt spillende Aalborghold ville det anderledes. Skanderborg kom godt fra start og var foran 0-3, og det hele kørte. Lige indtil 7-7, godt 12 minutter inde i kampen. Så begyndte det at vende. Aalborg kom for første gang foran, og selv om Skanderborg hentede føringen og udlignede, slog Aalborg til igen og igen, og tre-fire minutter før pausen var de foran med tre.image

Vi startede godt, fandt vores momentum og fangede kampen, som vi gerne ville, ramte det rigtige spændingsniveau, og det gik også fint nok i angrebet. Men så begyndte det at blive stolpe ud. Og det gav ubalance i forsvaret, hvor spillerne blev i tvivl om, hvad de skulle gøre. Den usikkerhed kom så med op i angrebet igen, og de tekniske fejl især i 2. bølgen blev flere og flere, forklarede Skanderborgs assistenttræner Kristian Danielsen efter kampen.

Aalborg spillede godt, de fik lavet mange gode mål, og det stressede os. Vi haltede bagefter, kampens momentum ændrede sig, og det lagde et stort pres på os. I anden halvleg prøvede vi at stabilisere vores spil, men de kom hurtigt yderligere foran, og vores spil blev for individuelt. Aalborg spillede en god kamp og var på dagen bedre end os, uddyber han.image

Skal man lære noget af det her, kan man sige, at nu har vi tabt én ud af de tre matchbolde, nu har vi prøvet det. Det kan vi lære meget af, og det er en stor erfaring at have med til kampen mod Vendsyssel på lørdag. Men hvorfor vi ikke rammer det normale niveau på sådan en dag, i en fuld Morten Børuphal, tja, det er svært at sige. Det var i hvert fald læring på højeste niveau, understregede han.

Skanderborg har to kampe tilbage i turneringen, dels i Hjørring på lørdag mod Vendsyssel, som de tidligere har vundet over, og lørdag 2. april i Morten Børup Hallen kl. 15 mod Odense, som Skanderborg også før har slået.

Skanderborgholdet skal blot have to point mere, så hedder det liga i næste sæson.

Målscorere: Amalie Grøn 5, Laura Damgaard 4, Cecilie Vester 3, Kristina Jørgensen 3, Edits Nukovic 3, Janne Brøndum 2, Othilia Christensen 2, Nikoline Olsen 1.

Website Security Test