Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat NSH – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 27. februar, 2016

Nordsjælland Håndbold – Skanderborg Håndbold 24-28 (13-12)

Den sidste kamp i 20. runde i Boxer Herre Ligaen stod i Danmarks måske grimmeste håndboldhal i Hillerød, mellem ligaens nummer 9 og 13. Hjemmeholdet var sat under yderligere pres af Skives sejr over Sønderjyske i midtugen, og den sejr gav samtidigt liv til Skanderborgs slutspils drømme. Betydning var der masser af for begge hold, og det påvirkede nok også opgøret som aldrig blev nogen større nydelse. Det var mere fight og nervøse handlinger, end flot og poleret håndboldspil.

Skanderborg løb på banen til Dorthe Kollo´s “Gid du var i Skanderborg” – og det statement ville Nordsjælland nok ønske holdt stik efter dagens nederlag. Men Skanderborg var ikke hjemme i 8660, de havde pakket bussen fra Sloths Biler og sat Bus Peder bag rattet. Målet var 2 point og dermed større afstand til de gyselige kvalifikationskampe, og ikke mindst 2 point i jagten på Sønderjyske som er truppens helt store mål i denne sæson.

Og vi fik de 2 point vi kom efter, men det var ikke uden sværdslag fra de heroisk kæmpende drenge fra Nordsjælland. Kampens første 30 minutter var helt lige med skiftende føringer på maksimalt 2 mål. Ingen af holdene fandt nogen længerevarende rytme i spillet, og fejlene var for mange på begge sider. 2 brændte Skanderborg straffekast og en brændt friløber skinnede mest igennem for de grønne Skanderborg drenges halvleg, og pausestillingen på 13-12 til Nordsjælland kunne vi ikke helt være tilfredse med.

Bertram Obling 290815-02Heldigvis var alt åbent før 2. halvleg, og her kom vi da også ud som skudt af en grøn kanon. De første 3 mål var alle sat ind af Gunmen, men symptomatisk for kampen var de efterfølgende 3 mål sat ind af hjemmeholdet. Efter 9 minutter var Nordsjælland foran 18-17, men igen scorede vi 3 mål i træk og kom foran 20-18. Bertram Obling var kommet på banen og startede med at redde et straffekast, og han forblev mellem stængerne resten af kampen. Her fornemmede man for første gang en åbning for at kunne få afgjort kampen til vores fordel før tid, men igen kostede 2 tekniske fejl at vi kunne øge føringen. Hjemmeholdet udlignede til 20-20, men så kom kampens afgørende fase. 5 grønne mål i træk, godt hjulpet af mange flotte redninger fra unge Bertram Obling, afgjorde reelt kampen i denne fase.

Morten Kirk Olesen 051015-06Foran 25-21 med godt 6 minutter tilbage blev der dog alligevel ballade i Hillerød. 2 udvisninger indenfor 13 sekunder bragte hjemmeholdet i en 6 mod 4 periode på næsten 2 minutter. Det var hjemmeholdets mulighed for at komme tilbage i kampen, men en flot fight krydret med årets grimmeste mål fra Morten Kirk Olesen, gjorde at Skanderborg red stormen af og efterfølgende kunne The Green Gunmen stille og roligt gå sejren hjem med slutcifrene 28-24.

En helt igennem dejlig sejr der betyder mere end blot 2 point. Vi kom yderligere væk fra nedrykningsspillet, der dog stadig kan komme snigende bagfra, men ligeså vigtigt er det at vi nu kun er 2 point fra Sønderjyske på den slutspilsgivende 8. plads.

Dagens helt store oplevelse kom i kampens 17. minut. Norske Besard Hakaj trodsede tyngdekraften og hoppede flere centimeter fra halvgulvet, og i samme moment scorede han på et bragende hopskud. Vi troede ikke det var muligt…..

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Tim Sørensen 7, Rasmus Kaagaard 5, Morten Kirk Olesen 4, Jacob Aaquist 3, Besard Hakaj 3, Mikkel Kaagaard 3, Jonas Langerhuus 1, Mads Thomsen 1, Kasper Nielsen 1.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Dan Beck Hansen 6, Cornelius Kragh 6, Jonas Løkken 3, Morten Thrane 2, Lasse Uth 2, Nicolai Pedersen 1, Anders Mose 1, Olier Roepstorff 1, Nichlas Poulsen 1, Frederik Bentsen 1.

Website Security Test