Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Formandens nytårstale

Webredaktør, udgivet d. 2. januar, 2016

Fyrtårnet lyser kraftigt igen!

Efter en hård sæson, hvor det kneb med både det sportslige og økonomien er Skanderborg Håndbold kommet på rette spor.

2015 er et år som kommunens sportslige fyrtårn Skanderborg Håndbold ser tilbage på med blandede følelser. Regnskabet, der er blevet afleveret i november, blev kun reddet, fordi velvillige sponsorer og private personer spyttede ekstra i kassen via Skanderborg Friends samt stillede ansvarlig lånekapital til rådighed.

Jens ChristensenResultaterne på banen var i sidste halvdel af sæson 2014/15 en pinefuld ørkenvandring. Start-syveren fejlede i og for sig ikke noget. Men den kendsgerning, at sportsskaden i den forgangne sæson var de grønnes foretrukne kæledyr bevirkede, at man alt for ofte kun kunne stille halvt eller kvart hold af den foretrukne startopstilling. Og så får man altså ind imellem nogle læsterlige klø i den bedste række, håndboldligaen.

Vendepunktet kom bogstaveligt talt i den sidste af to kvalifikationskampe mod Randers. De grønne var med ti minutter igen håbløst bagud, havde spillet som en pose dårlig jord og der var ikke mange i Morten Børup Hallen, der ikke havde sendt Skanderborg ned i 1. division. Men miraklet skete: pludselig spillede de grønne frigjort. De scorede på deres chancer og dækkede op og tacklede igennem, så englene sang og Randers mistede modet. Og så fik The Green Gunmen en chance mere i ligaen.

Den chance har de heldigvis grebet. I den nye sæson 2015/16, der nu er godt og vel halvt afviklet, har Skanderborg-spillerne vist mandsmod, vilje og dygtighed og vundet over flere af rækkens tophold. Desværre, kan man sige, har der også været et par smuttere mod nogle af de på papiret lettere modstandere, men holdet er stadig med i kampen om at slutte blandt de otte bedste, der går i slutspillet. Det vil være en fantastisk bedrift af klubben med rækkens mindste budget – og en fin belønning til de unge spillere, der har leveret en række spændende og intense kampe i ”Cigaræsken”. Eksempelvis blev de to sidste hjemmekampe inden juleferien mod henholdsvis Skjern og Skive vundet med blot et enkelt mål. Så mange af de trofaste tilskuere trænger givetvis også til en julepause, hvor de kan få hvilet stemmebåndene og få nerverne i ro.

Uden for banen glæder formand Jens Christensen sig over, at sponsorerne er lige så trofaste som publikum i hallen.

Jens Christensen 2013Vi har blot mistet en enkelt sponsor, Smuk Fest, i den indeværende sæson. Smuk Fest er dog fortsat en vigtig samarbejdspartner vi ikke kan undvære i forhold til de indtægter vi der genererer i forbindelse med festivalen, til især klubbens ungdomsarbejde og SHEA. Til gengæld har Toprent sluttet sig til topsponsorerne sammen med Damstahl, AVK og Skan Data og så er Rød Billet og Nautronic kommet til som nogle af de nye med et større beløb. Men vi skal stadig løbe stærkt og løber stærkt, for at få enderne til at nå sammen, siger Jens Christensen.

Et nyt tiltag i klubben i det forgangne år har været etableringen af et advisory board, der hjælper bestyrelsen med at udvikle klubben i positiv retning.

godt nytår 3I og med, at vi i en årrække har brugt rigtig mange kræfter på økonomi, så har der ikke været så meget overskud til også at tænke på produktet. Det har en stor gruppe mænd og kvinder fra byens erhvervsliv sagt jo til at hjælpe os med, så vi er helt klar med et toptunet koncept, når vi kan rykke ind i den nye hal på Fælleden til næste år. Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at sige tak for den indsats advisory boardet har lagt og stadig lægger i Skanderborg Håndbold. Det er guld værd, når man skal drive det hele på frivillig basis, siger Jens Christensen.

Det er i øvrigt ikke kun på herresiden, at klubben har resultatmæssig medvind i denne sæson. Klubbens kvinder i 1. division har spillet forrygende, vundet 11 af 13 kampe og er pt nummer to og a point med holdet, der fører rækken. Og dermed er kvinderne i regulær ”oprykningsfare” til ligaen. For sportschef Torben Væver er det en positiv udfordring.

Det er først og fremmest et tegn på, at akademiet SHEA vitterligt er den talentfabrik, som vi kan være meget stolte af. Både hos herrerne og hos damerne kommer der spillere op fra vores eliteakademi. Vi havde tre ud af fire ungdomshold i ligaen i sidste sæson, og det er ligeledes tilfældet i indeværende. Det er vi den eneste klub i Jylland der kan præstere og den del af klubben skal vi fortsat have stor fokus på, siger Torben Væver.

Website Security Test