Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

1. divisions damer udfordret

Webredaktør, udgivet d. 19. januar, 2016

Sportschef for dameafdelingen Henrik Lyngby har ikke helt fået den start efter julepausen som man kunne ønske sig. Skaderne har væltet ned over holdet og holdets topscorer Amalie Wichmann har forladt klubben med omgående virkning og skrevet kontrakt med ligaklubben Team Tvis Holstebro.

Henrik Lyngby 1Vi er desværre løbet ind i en del skader som har udfordret os lidt på det sidste. Vi mistede jo Marie Aamand tidligere på sæsonen med en korsbåndsskade men efter nytår er vi oppe på en håndfuld spillere der ikke er i stand til at spille. Det gør at vores unge hold er blevet ramt hårdt på resurserne, men heldigvis er både trænere og spillere meget bevidste om situationen. Selvom det blev til et nederlag mod Roskilde i søndags, ydede pigerne en fremragende fight og det var bestemt et resultat som vi kunne være bekendt selvom det blev til et nederlag. Vi har heldigvis en række dygtige U18 spillere som nu kan få værdifulde minutter på 1. divisions senior niveau, og de tager udfordringerne op på flotteste vis gang på gang.

At vi så ud over de mange skader også har mistet topscorer Amalie Wichmann til TTH er selvfølgeligt lidt ekstra salt i såret.  Vi var glade, da Amalie valgte Skanderborg, som den klub der skulle hjælpe hende tilbage på den store scene, efter hun sidste vinter blev opereret i ryggen. Amalie nåede ud over at skyde straffekast, kun at spille i 5 kampe på banen, og var helt ude af holdet siden november pga. en hjernerystelse. Vi havde selvfølgeligt håbet at vi kunne få glæde af Amalie i de afgørende kampe her efter jul, men vi har fra starten været klar over, at Amalie senere ville blive attraktiv for ligaklubberne.

Det har været en fornøjelse at opleve Amalies sublime kvaliteter som håndboldspiller, og vi havde gerne beholdt hende længere. Vi ønsker selvfølgeligt Amalie held og lykke i Holstebro, og takker hende for den tid hun nåede at spillede for Skanderborg Håndbold.

Henrik LyngbyDet giver jo et meget godt billede af hvilket koncept vi bygger på omkring kvindesiden Skanderborg på nuværende tidspunkt. Vi har igennem de sidste 8-10 år fået opbygget en rigtig god træningskultur i klubben, og spillerne er her fordi de gerne vil træne og udvikle sig. Vi skriver ikke kontrakter med pigerne og det betyder selvfølgeligt at vi kan risikere at andre klubber henter vores spillere midt i sæsonen. Det lever vi med indtil der måske på et tidspunkt er grundlag for at drive professionelt håndbold også på pigesiden i Skanderborg, for det er der ikke som det er lige nu. Vi driver dele pigesiden af lyst for at udvikle og skabe bedre spillere, og det må vi ikke glemme når vi føler det er lidt op af bakke lige nu. Vi ligger på en flot 2. plads i 1. division, som ren amatørklub blandt masser af kontraktklubber, og det understreger det fantastiske arbejde der foregår op igennem hele klubben.

Vi er ikke i en situation som eks. vores nærmeste konkurrenter fra Ajax, der er i stand til at hente liga spillere midt i sæsonen pga. skader, så vi kæmper ufortrødent videre og håber på at skadessituationen bliver bedre de kommende uger. Vores reviderede mål er stadig at få nogle sjove og spændende opspilskampe, og det kræver en top 3 placering i grundspillet. Om vi kan opfylde det mål må tiden vise, men med den indsats der lægges for dagen både på og udenfor banen lige nu, så håber og tror jeg virkeligt på at det lykkedes for pigerne og trænerteamet.

Så der er alt mulig grund til at bakke ekstra meget op omkring pigerne de kommende uger, for de er gjort af et helt specielt grønt stof her i Skanderborg.

Website Security Test