Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat fra Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 12. november, 2015

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 25-21 (12-11)

Læg 2028 stykker pap ud på 2028 stole i en sportshal tæt på karrypølsens hjemland, kun et langt kast med en 50 cl rød Paderboner dåsepilsner, fra den legendariske dåseby Harrislee. Inviter derefter 2028 Sønderjyder, og bed dem folde hvert deres papstykke til en klapvifte. Så har du opskriften på Danmarks  mest opbakkende og i takt klappende håndboldarena i Danmark anno 2015.

PaderbonerDet var denne flotte kulisse der igen mødte The Green Gunmen, da de her til aften gæstede Skansen i Sønderborg, og måtte strække våben med et 21-25 nederlag.

Skanderborg måtte stille til start uden Andreas Væver, mens de øvrige tvivlsomme spillere blev ført på holdkortet, men med meget lidt eller slet ingen træninger i benene. Det kunne ses i vores angrebsspil, der kampen igennem blev den afgørende akilleshæl og til slut også afgørende for at vi ikke fik point med hjem.

Første halvleg var med hjemmeholdet i teten fra start, men det lykkedes aldrig Sønderjyske at få slået et større hul end Skanderborg hele tiden havde snor i de mågestels farvede Sønderjyder. Efter 25 minutter kunne brødrene Kaagaard med hvert sit mål udligne til 10-10 og i pausen stod der beskedne 12-11 til hjemmeholdet på storskærmen. Det blev en 1. halvleg hvor vi specielt ikke fandt niveau på højre back og dermed ikke fik sat ligatopscorer Tim Sørensen så meget i scene som sædvanligt. Det var meget kendetegnende at vi efter de første 8 scoringer havde hele 7 spillere på måltavlen, for ingen brændte rigtigt igennem i angrebsspillet i dag.

Efter pausen havde Sherifferne i Skanderborg lejren fundet yderligere løsninger frem i defensiven, og der gik hele 8 minutter før hjemmeholdet fik passeret en meget stærkt spillende Kristoffer Laursen i Skanderborg målet. Der begyndte at flyve sønderjyske eder efter hjemmeholdt fra det ellers så klappende hjemmepublikum, og man kunne fornemme en begyndende irritation over de manglende scoringer til hjemmeholdet, både på og udenfor banen. Desværre evnede vi selv kun at scoret 2 gange i den modsatte ende, så den stærke defensiv gav ikke den føring som vi burde have skabt i denne periode. 14-14 var stillingen efter 44 minutter og herefter fulgte så en 9 minutters scoringspause for Skanderborg, der vel reelt afgjorde kampen til Sønderjyskes fordel. 4 gange scorede hjemmeholdet i denne periode og bragte sig foran 18-14 med 12 minutter tilbage af kampen.

Kristoffer Laursen 140915-10Skanderborg skal dog som i alle øvrige kampe i denne sæson, have ros for ikke at slippe tøjlerne på den løbske hest, og med 3 mål i træk spillede vi os hurtigt tilbage i kampen, trods store problemer med at skabe ordentlige chancer i angrebsspillet. Med få minutter tilbage havde vi flere muligheden for at nå helt op til Sønderjyske, men skarpheden var ganske enkelt ikke til stede fra vores hånd i dag. Et var vi havde svært ved at tilspille os gode chancer, men vi udnyttede heller ikke de chancer vi så endeligt fik, med tilstrækkelig effektivitet.

Vi vandt målmandsduellen klart i dagens kamp og vores defensiv kan der ikke sættes mange fingre på. Til gengæld var offensiven uskarp og alt for langsomt spillende, og det blev i den sidste ende afgørende for dagens kamp. Spillerne hang med hovedet i omklædningen efter kampen, og det var faktisk forståeligt, for selvom vi spillede en meget dårlig angrebskamp, havde vi langt hen i kampen stadig mulighed for at have taget point med hjem.

Vi trænger i den grad til at få trænet med hele truppen igen efter en periode med mange fraværende spillere, og det krydser vi fingre for kan ske den kommende uge, inden vi tager imod de danske mestre fra Kolding på torsdag i Cigaræsken.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Tim Sørensen 5, Rasmus Kaagaard 4, Morten Kirk Olesen 3, Jonas Corneliussen 3, Mikkel Kaagaard 2, Besard Hakaj 1, Martin Mauer Larsen 1, Mads Thomsen 1, Kasper Foder Nielsen 1.

Målscorer Sønderjyske:

Frederik Børm 5, Kasper Køser 5, Arni Steinn Steintorsson 5, Claus Kjeldgaard 3, Jonas Samuelsson 3, Christoffer Fors 2, Simon Kristiansen 1, Jacob Pedersen 1.

Website Security Test