Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fanklub skyld i nederlag?

Webredaktør, udgivet d. 1. november, 2015

Normalt forbinder man jo fanklubber med nogen som støtter sit hold gennem massiv opbakning, på såvel hjemme som udebane. Lørdag eftermiddag udspandt der sig et fuldstændigt bizar bevis på det direkte modsatte.

Hadsten Fanklub 1Hadsten Sports Klub 1. divisionsdamer var på besøg i Cigaræsken i Skanderborg. Hadsten fanklubben havde til den lejlighed lavet et større setup i protest mod, at det ikke er tilladt at medbringe trommer i den lille håndboldhal fra 1967. Alle 6 aktive og 3 passive medlemmer var med, og der var medbragt bannere og flere slags larmende genstande, for at erstatte de normale trommelyde. Fanklubben havde bl.a. medbragt gummi “pivedyr”, sponsoreret af I Love My Dog A/S, og det skulle vise sig at blive en fatal beslutning.

Formand for Hadsten Fanklub Kurt “Klap” Kejser måtte efter kampen konkludere at de havde begået en kæmpe brøler.

Hadsten Fanklub 3Vi har brugt de sidste 3 måneder på at forberede vores happening i Skanderborg, for vi er bare så sure over, at vi ikke må slå på tromme dernede. Det er jo imod hele håndbold ånden, at man ikke må støtte pigerne med høje trommelyde. Det har man jo altid gjort, og hverken vi eller pigerne på banen kan leve uden. Derfor ville vi vise pigerne, at selvom de ikke kunne høre trommelyde, så var vi der for dem alligevel. Vi havde fået 9 gummi pivedyr fra I Love My Dog A/S, og når pigerne var i angreb, så havde vi øvet som gale på at pive i takt. Det lykkedes rigtigt fint, selvom Susanne kom ud af takt nogle gange, men hun var der heller ikke i fredags da vi øvede den sidste gang.

Det der gik galt var så desværre, at flere af håndboldspillerne simpelthen blev bange for pivelydene. Mange af pigerne er opvokset i hjem med gravhunde, og flere af dem har haft traumer i deres barndom for de høje lyde. Det var jo tydeligt at de stivnede fuldstændigt, når vi begyndte af pive, men vi opdagede det først, da vi kun havde lavet 8 mål efter 45 minutters spil, og da var det jo for sent. Det var simpelthen for dumt, pivdumt kan man jo sige, slutter Kurt “Klap” Kejser.

Hadsten Fanklub har ellers i mange år haft fast tilknytning af den kendte sports psykolog Søren Sejr Sejrsen.

Hadsten Fanklub 2Jeg må tage denne fadæse på min kappe. Jeg har arbejdet med gruppen i mange år, og siden sidste sæson har vi arbejdet på, hvad vi kunne erstatte trommerne med i Morten Børup Hallen. Det var min ide at vi skulle forsøge at få sponsoreret pivedyrene. Min svoger arbejder som gummiblander for I Love My Dog A/S i Voldum, og han havde tidligere foreslået de nye gule gummi kyllinger, som en del af fan kulturen i Hadsten. De er lavet helt uden ftalater, så man kan sagtens bruge dem i 60 minutter, uden at få udslet på hænderne. Man skal lige tænke på at trommer idag, er den vigtigste del af fanklubber i specielt damehåndbold. De her mennesker lever og ånder for deres trommer, og nogle af dem også for deres hold. Det er store personligheder, der fuldstændigt mister deres identitet, når de ikke får lov til at iføre sig stortromme og store tunge slagredskaber. Tænk på de måske har gået på arbejde hele ugen, og kun haft det for øje, at de skal i hallen og støtte deres 1. divisions piger i weekenden ved at tromme højt. Det er det, der gør damehåndbolden unik, for her kan alle udtrykke sig. Alle ved jo hvad de mener når de slår hårdt til trommen.

Jeg vil i den forbindelse gerne opfordre til, at de i Skanderborg kigger på de urimelige regler endnu en gang. Jeg ved godt, der er publikummer, der tidligere har fået høreskader i hallen af trommerne, men jeg vil opfordre til, at de bare denne ene gang om året, når Hadsten kommer på besøg, lukker hallen for publikummer, der ikke allerede har mistet hørelsen. Jeg syntes det er lidt grove løjer, for hvordan skal man dog ellers vise sin sympati for et hold, uden at kunne slå hårdt på en tromme. Det hænger bare ikke rigtigt sammen.

 

Website Security Test