Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Positivt nyt til Langerhuus

Webredaktør, udgivet d. 21. september, 2015

Det er tæt på 2 år siden Jonas Langerhuus har spillet en hel håndboldkamp. Den karismatiske højre back med det store fighterhjerte lider af et såkaldt springerknæ, som desværre havde udviklet sig til en alvorlig skade inden Jonas kom retur til Skanderborg i sommeren 2014.

Intensiv behandling og genoptræning hele sidste sæson var desværre ikke nok til at bringe Jonas tilbage på banen, bortset fra nogle få minutter i nogle få kampe i december måned. Herefter fik Jonas et tilbagefald og han blev trukket helt ud af træningen igen kort efter.

I maj måned fik Jonas en HVI indsprøjtning, som er saltvand der løsner alle delene omkring knæskals scenen, og denne behandling virkede umiddelbart godt, indtil et nyt tilbagefald i Juli måned igen satte en stopper for håndboldtræningen.

I dag var Jonas Langerhuus til kontrol scanning på Viborg Privathospital ved lægerne Søren Kjeldsen og Steen Bo Kalms. Vurderingen af scanningen var positiv, og lægernes vurdering er at knæet er i klar fremgang. Enden på dagens undersøgelser blev at Jonas Langerhuus fik endnu en HVI behandling, hvilket betyder en uges pause, og efterfølgende en 5 ugers genoptrænings fase. Hvis kontrol scanning efter disse 6 uger er som forventet, så kan Jonas starte en kontrolleret optrapning af håndboldtræningen derefter.

Sportschef Torben Væver var med Langerhuus i Viborg, og han melder om en højre back i godt humør efter undersøgelsen.

jonas langerhuus spilletrøjeSelvom HVI indsprøjtningen er en smertefuld omgang, så var det en meget lettet Jonas der vendte retur til Skanderborg mandag eftermiddag. Lægerne var meget positive efter scanningen og de mente at der er gode chancer for at han nu langt om længe kan se lys for enden af tunnelen. Intet er naturligvis sikkert med en skade som denne, der desværre fik lov at udvikle sig alt for meget, men dagens undersøgelse gav i hvert fald en god tro på at vi får Jonas at se tilbage på banen igen på et tidspunkt. I det langtrukne skadesforløb har Jonas selvfølgeligt været i tvivl om skaden kunne sætte en stopper for en ellers yderst lovende karriere, men det har vi i dag i hvert fald fået troen på ikke bliver tilfældet.

Med den plan der er lagt i dag kan Jonas tidligst starte med håndbold træning i starten af November måned, og det vil stadig blive en stille og rolig indtrapning. Hvornår det vil være realistisk at se Jonas på banen igen er umuligt at spå om lige nu, men der bliver ikke taget nogle unødige chancer. Det vigtigste er at vi får kontrol over hans knæ, og gør alt hvad vi kan for at få Jonas derhen hvor han hører til – nemlig på håndboldbanen. Det er klart at der venter en længere fase med at genfinde hans niveau på håndboldbanen når først han får lov til at træne med bold igen, for det er efterhånden meget lang tid siden han sidst har spillet en regulær håndboldkamp. Lige nu tager vi en ting af gangen, og første step er nu at få Jonas med i træningen i november måned igen.

Website Security Test