Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Randers

Webredaktør, udgivet d. 7. april, 2015

Skanderborg Håndbold – Randers HH 29-29 (17-15)

Det blev det vildeste håndbolddrama i mands minde i Cigaræsken 2. påskedag. Såfremt beslutningen om de ændrede op/nedspils kampe i denne sæson, var for at skabe mere spænding, må man bare give den korte konklusion, mission completed.

Randers kampen 1Søndag den 6/4-2015 vil blive husket for altid i Skanderborg, og nok også lidt længere nordpå i Randers, som en påskefortælling med så meget drama at den hidtil så dramatiske bibelske påskefortælling om Jesus genopstandelse, på drama området kommer til at stå som en spændende og utrolig historie, men ganske udramatisk.

Påsken vil de næste mange år i håndbold Danmark også blive husket for det vanvittige drama der udspillede sig 2. påskedag mellem kl. 18 og 19 i Cigaræsken, og “Skanderborgs genopstandelse” kan vel godt forventes at blive beskrevet på wikipedia senere på måneden.

Det blev en samlet fortælling over 2 uger, hvor 2 hold der begge ønskede ligatilværelse fremadrettet, udkæmpede et slag der kommer til at gå over i historien. Selvom Randers standhaftigt igennem forløbet mente noget andet, så blev kampene som forudsagt af Skanderborg, alt andet end pænt og poleret håndbold. Det blev en stor gang nerve og tilfældigheder, hvor taktikken ikke blev det afgørende, det gjorde nerverne både på og udenfor banen. Specielt det sidste minut af de i alt 120 effektive spilleminutter vil blive husket i mange år fremadrettet, hvor Randers bænken laver 2 himmelråbende fejl og i realiteten fratog Randers mandskabet den sidste mulighed for at trække sig sejrrigt ud af det samlede opgør.

SKH-Randers HH 060415-05Selve håndboldkampen blev aldrig ligeså velspillet som den var spændende. Det var tydeligt fra kampens første sekunder at det hele var 95% nerver og 5% håndbold. Holdene fulgtes ad gennem hele 1. halvleg og der var aldrig mere end maksimalt 2 måls forskel på noget tidspunkt før pausen. Skanderborg kæmpede som i den første kamp med at finde vanligt niveau i forsvarsspillet og samarbejdet med målmændene, og konklusionen må vel være at det fandt vi aldrig i disse 2 kampe. Pausestillingen stod på 17-15 til Skanderborg, og de fleste grønne tilskuere havde vel en rimelig ro i maven, så langt så godt. U12 Drengene der i sidste weekend vandt det jyske mesterskab i AA rækken, blev i pausen hædret og der var både guldtrøjer og flotte ord i den forbindelse.

Efter pausen begyndte dramaet så for alvor. Skanderborg scorede det første mål til 18-15, men gik så fuldstændigt i stå rent angrebsmæssigt, og Randers satte sig på kampen. Efter 43 minutter kom Randers for første gang foran med 3 mål ved 21-24 og der blev straks kaldt Skanderborg timeout. Den hjalp dog ingenting og Randers fortsatte momentum og med 3 mål i træk var stillingen pludseligt 21-27 med kun 12 minutter tilbage af opgøret. Det grønne forsvar sejlede rundt og begge vore målmænd bliver nok ikke fornærmede over at læse, at de havde ikke nogen heldig hånd indtil da i kampen. Kasper Larsen kom tilbage i målet de sidste 10 minutter, og endeligt skete der små mirakler imellem stængerne. Skanderborg havde det ene ben i 1. division og det betød at spillerne kastede forsigtigheden over bord, og begyndte at løbe kontra igen. 4 mål i træk bragte Skanderborg tilbage i samlet vinderposition på 25-27 med 7 minutter igen, og resten af kampen blev et af de største håndbold dramaer nogensinde. Nerverne sad uden på tøjet af alle både på og udenfor banen og også udvisningerne sad løse i lommerne på dommerne i slutfasen. Efter 57 minutter reducere Skanderborg til 28-29. Randers havde nu passeret de magiske 28 udebanemål, og ville vinde samlet med en 2 måls sejr i Skanderborg.

Morten Kirk Olesen Randers 2015Med 1 minut tilbage rammer Morten Kirk Olesen træværket på sin afslutning, og Randers havde bolden, stillingen 28-29. Et mål mere fra Randers ville bringe dem i ligaen, og Randers træner Ole Bitsch forlangte timeout efter 59:16. Gæsterne var i forvejen en mand i undertal og vælger at tage målmanden ud i timeouten, men sender så 7 markspillere på banen, hvoraf en i målmandstrøje, efter timeouten. Kampen bliver fløjtet i gang men afbrudt sekunder senere. Det medførte en yderligere udvisning til gæsterne og bolden var nu på Skanderborg hænder med godt et halvt minut igen. Med 14 sekunder igen er armen oppe hos dommerne, der dømmer frikast til Skanderborg, og nerverne var virkeligt på højkant. Her trækker Randers træner Ole Bitsch så en advarsel for protester, således at armen fra dommerne blev taget ned igen da der blev fløjtet op til de sidste 14 sekunder. Skanderborg beholder bolden til de sidste sekunder, hvor Tim Sørensen kunne udligne til kampens resultat 29-29, og så brød jublen ellers ud i Cigaræsken. Forløsningen var enorm efter det vanvittige drama, hvor et truende liga exit blev vendt til en fornyet liga billet på de sidste 12 minutter. Afgørelsen vil blive husket for Kasper Larsens fantastiske sidste 10 minutter samt de 2 situationer på Randers bænken i det sidste minut, og de vil blive husket i rigtigt mange år fremadrettet.

SKH-Randers HH 060415-02Gæsterne fra Randers HH valgte at nedlægge protest i forbindelse med deres kæmpe brøler i sidste minut, og hvornår der kommer en afgørelse i den sag vides ikke på nuværende tidspunkt. Reglerne siger at det er holdofficial A der har ansvaret, men Randers træner Ole Bitsch mente at vide noget andet efter kampen.

Randers var stærkt utilfredse med stort set alt på kampdagen i går, og kaldte på deres officielle FB side Cigaræsken “fornærmende ringe rammer”. Rammerne i Skanderborg er de samme som i 1967, og vi må vist bare konkludere at det vist er meget godt de 2 klubber ikke skal mødes i turneringen igen, før tidligst næste påske.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Tim Sørensen 6, Rasmus Kaagaard 6, Michael Pedersen 4, Johan Hansen 3, Morten Kirk Olesen 2, Martin Risom 2, Lars Mousing 2, Kasper Kisum 2, Mikkel Kaagaard 1, Andreas Væver 1.

Målscorer Randers HH:

Nikolaj Nielsen 7, Kasper Bonnesen 6, Peter Krogh 4, Andreas Svoldgaard 2, Jacob Lassen 2, Simon Holm Nielsen 2, Joachim Engaard 1, Lars Skaarup 1, Robin Oldberg 1, Rasmus Lilholt 1, Simon Søgaard 1, Nicolai Pugholm Hvid 1.

Tilskuere: Totalt udsolgt

Website Security Test