Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Indflyvningen til ligastatus

Webredaktør, udgivet d. 6. marts, 2015

Håndboldsæsonen er nu gået ind i den helt afgørende fase, og det ser ud til at kunne blive et sandt brag af en afslutning. Der er stor spænding på flere områder i herre ligaen før de sidste 3 spillerunder, hvor kun første og sidstepladsen er definitivt afgjort.

Dommerbord 010315-01Starter vi fra neden, så er Odder Håndbold allerede dømt til den lidet flatterende direkte nedrykning, efter kun en enkelt sæson i den bedste række. Det står også klart at Lemvig og Skanderborg bliver de 2 hold der skal ud i de nye knald eller fald kampe, mod hhv nr. 2 og 3 fra 1. division. Placeringerne i den næstbedste række er heller ikke afgjort, men det ligner bestemt at Randers HH bliver nummer 2, mens Tønder har de bedste kort på hånden til at sikre sig 3. pladsen, skarpt forfulgt af Skive. Skanderborg er blot 1 point efter Lemvig på 12. pladsen, så hvem der bliver nr. 12 eller 13, bliver formodentligt først afgjort i sidste spillerunde onsdag 18. marts.

Kvalifikationskampene er fastlagt således, at vi under alle omstændigheder starter på udebane, med forventet dato 28/29 Marts. Den altafgørende hjemmekamp bliver med stor sandsynlighed 2. påskedag, mandag den 6. april kl. ca. 17.00 – men mere endeligt herom når modstanderen er fundet og endelige kamptidspunkter er aftalt.

Den nye struktur i ligaen til denne sæson, betyder at 3 hold slutter sæsonen efter sidste spillerunde om knap 2 uger. Nummer 9, 10 og 11 skal ikke længere spille om forbliven i ligaen, og kan gå på en meget tidelig sommerferie.

Kampen om de 8 eftertragtede slutspilspladser er vanvittig tæt, og kan blive en vild gyser helt frem til sidste fløjt. Realistisk set er 6 hold i spil til de 3 tilbageværende pladser. HCM, GOG og Ribe-Esbjerg ligger p.t. på de 3 slutspilsgivende pladser 6 til 8, mens Århus, Sønderjyske og Mors-Thy ligger p.t. til at blive sorteper, og dermed i risiko for at blive sendt på historiens længste sommerferie, med mere end 5 måneders kampfri.

Hbold bragte igår en sjælden underholdende artikel, hvor hovedparten af de 6 holds trænere udtalte sig om hvordan dramaet ender. Der var 6 forskellige udmeldinger og hovedparten var vanen tro så defensive at deres eget hold nærmest ikke kunne komme i slutspillet. Mon ikke alle stiller op som om det var den sidste kamp i karrieren – det ville undre andet.

Balkan 5Mors-Thy er 3 point under stregen, og er under alle omstændigheder tvunget til at vinde i cigaræsken mod The Green Gunmen imorgen lørdag. Det betyder en rigtig spændende kamp, mod et Skanderborg hold der allerede er igang med at forberede sig til kvalifikations kampene. Vi kommer tættere og tættere på en nogenlunde skadesfri trup, men der bliver til gengæld nok ikke taget nogen chancer hvis nogle spillere er på vippen.

TV2 har valgt at lave en enestående event i sidste spillerunde onsdag 18. marts. De vil sende live fra alle de kampe der har betydning, og klippe rundt mellem de forskellige kampe i løbet af aftenen. Vi har selv Århus Håndbold i sidste runde på hjemmebane, og det kan sagtens vise sig at blive endnu en modstander der spiller om afgørende point for slutspillet.

I den anden ende af tabellen, er det til gengæld ikke så sindsoprivende. Helt som forventet ligger de 5 største budgetter på de 5 øverste pladser, og KIF Kolding København er allerede sikret 1. pladsen i grundspillet, og dermed 2 point med over i slutspillet. De 4 øvrige + 10 millions klubber kæmper om ikke at blive sorteper, og ramme 5. pladsen og dermed ingen point med over i slutspillet.

Spekulationerne bliver rigelige de kommende 12 dage. Hvem der nu er bedst at møde ? hvem der ikke spiller for at vinde ? hvem vil tabe med vilje for at ramme en anden pulje ? vil KIF nu tage de resterende kampe seriøst ?

Spændende bliver det under alle omstændigheder, og indflyvningen til vores helt uvirkeligt spændende kvalifikationskampe er startet. Cabincrew – please take your seats……

Udklip liga slut

 

Website Security Test