Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

50 års dommer reception søndag

Webredaktør, udgivet d. 27. marts, 2015

Andreas Andersen 56566Andreas Andersen har 50 års dommerjubilæum, når han slutter en lang og gloværdig dommerkarriere på søndag den 29. marts kl. 17.00. Her fløjter Andreas Andersen sin sidste kamp, som står i 3. divisions damer mellem nr. 1 Skanderborg og nr. 5 Hornslet.

Efter kampen vil Andreas Andersen gerne byde indenfor i VIP lokalet på 2. sal i Morten Børup Hallen, til et glas vin, øl eller vand.

Både til de som vil tage afsked med ham i dommertøjet, men også til pigerne på de 2 mandskaber, ligesom de mange som Andreas har haft kontakt med igennem sit mangeårige virke i håndbolden i Skanderborg.

Andreas Andersen er 68 år og er stadig aktiv som Lektor på Skanderborg amtsgymnasium.

Allerede da Skanderborg Boldklubs håndboldafdeling og Vrold Idrætsforening blev lagt sammen i 1982, virkede Andreas som træner for dameynglingeholdet. Han har været formand for ungdomsarbejdet i Skanderborg fra 1983 til 1990, og var i en kort periode med inde i ungdomsarbejdet igen sammen med én af hans efterfølgere som formand Carl Voss da Torben Væver kom på banen, og hvor Torben kort efter, på samme måde som sine forgængere, selv tog over og kørte ungdomsafdelingen på rette spor til de resultater vi alle i dag kan se og sammen er stolte over.

Andreas har udover træner og ledergerningen i Skanderborg Håndbold, også altid været klar når der blev kaldt på hjælpeopgaver for klubben. Han har således været med de gange vi har været med til at arrangere motorcykeltræf og meget andet.

Andreas Andersen U18I hans 50 årige dommervirke var der en dag som Andreas husker som en helt speciel dag. Dommerne til en ungdomslandskamp i Morten Børup Hallen var udeblevet, og 5 minutter efter mødte Andreas Andersen op og fik til opgave at lede den internationale kamp sammen med Peder Stampe. En opgave som de to internationale debutanter i øvrigt efterfølgende fik stor ros for af ungdomslandstræner Claus Hansen.

Ud over masser af frivilligt arbejde har Andreas Andersen også leveret en af klubbens meget betydende spillere. Sønnen Rasmus Andersen er optaget i den ærefulde Club 100 og var også med i trænerteamet da han sammen med Jesper Holm og Claus Mogensen rykkede Skanderborg op i ligaen for 3. gang i klubbens historie tilbage i 2011.

Der skal herfra lyde en stor respekt for mange års frivilligt arbejde, en lang og sikkert ikke altid lige taknemmelig dommergerning.

Vi vil opfordre alle til at møde op i VIP lokalet på søndag efter den sidste kamp ledet af Andreas Andersen og vise jeres respekt for en af håndboldens sande frivillige.

Rasmus Andersen

Website Security Test