Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Herre liga lønninger steg 3%

Webredaktør, udgivet d. 27. februar, 2015

En gennemgang af alle regnskaberne for herre ligaen fra 2013/2014 viser at den samlede lønsum i klubberne var svagt stigende i forhold til sæsonen før. På trods af reducerede trupper og generelt svære økonomiske betingelser i håndboldsporten, så er der ikke tegn på at lønningerne falder.

pengeSammenlignet med sæsonen 2012/2013 er de samlede lønninger i de 12 klubber, der i begge sæsoner var i herre ligaen og hvor der er tilgængelige regnskaber til rådighed, steget med ca. 3 millioner kroner, svarende til knap 3%. 5 klubber har brugt færre lønkroner, mens 7 klubber har forøget deres samlede lønramme.

BSV havde størst stigning på godt 1,6 mil mens Mors-Thy Håndbold havde den største nedgang på godt 1 mil. dkr.

Klubbernes regnskaber ser samlet set noget røde ud. De 14 klubber som idag udgør herre ligaen havde sammenlagt et underskud på den gode side af 11 mil. dkr. Det er dog en klar forbedring i forhold til sæsonen 2012/2013, hvor de samlede underskud udgjorde langt over 20 mil. dkr. Trækker vi KIF Kolding København ud af denne sammenligning, og kun sammenligner de øvrige 11 klubber, ser økonomien lidt anderledes ud. Her har de 11 klubber “kun” et samlet underskud på godt 1,5 mil. dkr. i 2013/2014 sæsonen, mod knap 6,0 mil dkr. i 2012/2013 sæsonen.

Kigger man isoleret på lønningerne i klubberne, der både omhandler spillere og øvrige ansatte, så halter Skanderborg Håndbold endog meget bagefter. Vi har desværre ikke kunnet finde regnskaber på Ringsted og Skive, som begge var i herreligaen i sidste sæson, men ud over disse 2 klubber ligger Skanderborg langt efter alle øvrige. 5 klubber skiller sig markant ud, alle med en samlet lønsum på over 10 mil. dkr. KIF Kolding København er dog i sin helt egen klasse med over 25 mil. dkr.

Herefter følger 5 klubber med lønsum mellem 5 og 7 mil. og efterfølgende Nordsjælland med 4,3 mil. dkr. Skanderborg indtager en suveræn sidsteplads blandt de 12 sammenlignede klubber med 2,4 mil dkr.

Det giver jo lidt stof til eftertanke når vi løber ind på banen på søndag mod Aalborg, at vi her formodentligt taler om et budget i omegnen af 12 mil. dkr. mod The Green Gunmens sølle 2,5 mio. dkr. Man fristes jo næsten til at genbruge de berømte ord fra gymnastiktimerne på Realskolen…. Nye Hold !Udklip diff

Udklip løn 2

Website Security Test