Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

BT giver Skanderborg undskyldning

Webredaktør, udgivet d. 21. februar, 2015

BT og Skanderborg Håndbold har indgået forlig i injurie-sag. BT giver håndboldklubben en undskyldning og betaler klubbens advokatomkostninger – til gengæld slipper avisen for en tur i retten.

Skanderborg Håndbold og dagbladet BT har i 11. time indgået forlig i det, der var meget tæt på at ende som en injuriesag i retten. BT bragte tilbage i august en række artikler, hvori anonyme kilder beskyldte unavngivne skanderborg-spillere for, at have forsøgt at købe sig til sejr over Sønderjyske i sidste runde af grundspillet i forrige sæson. Artikler, der havde bombastiske overskrifter som ”Skandale i dansk håndbold” og lignende.

Jens Christensen 160414-01I Skanderborg Håndbold havde vi det meget svært med de beskyldninger. Dels fordi de er omtrent så langt væk fra de værdier vi driver vores klub på som noget næsten kan være. Og dels fordi de var fuldstændigt udokumenterede og uden hverken afsender eller modtager. Vi vidste ikke hvem der skød på os. Og endnu værre – vi vidste ikke hvilke af vores spillere, der blev skudt på, hvorfor hele vores spillertrup blev mistænkeliggjort.

Vi klagede derfor straks til Pressenævnet over BTs artikler, ligesom vores advokat indstævnede BT for injurier.

I Pressenævnet var afgørelsen klokkeklar: BT fik en alvorlig påtale for at have tilsidesat god presseskik, ligesom man vurderede, at der ikke var belæg for påstandene.  Hvilket BT blev pålagt at trykke i avisen efterfølgende.

På BTs foranledning har vi i Skanderborg Håndbold nu valgt at indgå forlig med BT i injuriesagen, således at den ikke kommer for retten. BT har tilbudt os en uforbeholden undskyldning for artiklerne og har derudover tilbudt at betale for de advokatomkostninger, som sagen har påført Skanderborg Håndbold.

Det har vi som klub takket ja til, da det primære for os er, at få vores navn renset. Så når BT lørdag den 21. februar har trykt undskyldningen i avisens spalter, så betragter vi sagen som afsluttet. Vi har ikke som klub nogen interesse i at trække sagen i langdrag, når blot vi har fået vores navn renset som vi bad om.

På vegne af Skanderborg Håndbold

Jens Christensen, formand

Website Security Test