Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

1864 krigen genopstår lørdag

Webredaktør, udgivet d. 13. februar, 2015

Den 31. januar 1864 meddelte den øverstbefalende for den preussisk-østrigske hær, generalfeltmarskal Friedrich von Wrangel, sin danske modpart, generalløjtnant Christian Julius de Meza, at han havde ordre til at besætte hertugdømmet Slesvig, og anmodede om at få oplyst, om de Meza havde ordre til at trække sine styrker ud af Slesvig.

1864 2Da svaret var benægtende, begyndte krigen. Den 1. februar 1864 gik østrigske og preussiske tropper over Ejderen. Danskerne havde 4 sårede, 7 fangne og 3 savnede efter dette første sammenstød. De angribende østrigere og preussere led ingen tab.

Den 14. februar 2015 meddelte den øverstbefalende for den Skanderborggensiske håndboldhær, general Nicolej Krickau, at han for første gang i denne sæson, kunne melde hele sin grønne hær skadesfri. Store dele af hæren har i ugens løb været nedlagt grundet en influenza epidemi, men ingen af soldaterne er ukampdygtige grundet fysiske skader. Skanderborgs ligslæber korps har lavet underværker og bragt alle mand kampklar til slaget om Slesvig.

Lørdag genopstår slaget om Slesvig, nærmere betegnet Sønderborg. Det er 2 hold med forskellige indgangsvinkler til kamp. Sønderjyske kæmper desperat for at sikre sig en plads i top 8, og er nødsaget til at hente deres point de kommende 4 kampe, mod 4 af de nederst placerede hold i ligaen. Sønderjyderne har mistet lidt af deres frygtede hjemmebane statistik i denne sæson, hvor holdet har tabt 4 kampe i denne sæson, mod kun 3 hele sidste sæson. Aktuel placering er nr. 11 og 2 point op til den forjættede 8. plads.

1864 3Skanderborg derimod kæmper for at holde den direkte nedrykning fra livet. Sidste weekends 2 point mod lokalrivalerne fra Odder, har helt sikkert givet blod på tanden for at hente flere livsvigtige point de sidste 6 kampe. Der er 4 point ned til Odder på sidstepladsen, men kun 1 point op til Lemvig på 12. pladsen og da Odder og Lemvig mødes søndag i deres sidste indbyrdes opgør, kan vi enten være bragt tilbage i akut nedrykningsfare, eller i betryggende sikkerhed, alt efter resultatet af de 2 kampe i denne weekend.

Da Sønderjyske og Skanderborg sidst mødtes i Skansen i sidste sæson, endte det med at blive sæsonens mest omtalte kamp i samtlige medier. Kampen fik et langtrukket efterspil da det viste sig at Sønderjyske blev betalt af BSV bødekassen, for at eliminere Skanderborg fra slutspillet. Det lykkedes som de fleste nok kan huske, og efterdønningerne er stadig ikke afsluttet da vi stadig har en igangværende retssag kørende mod BT journalist Søren Paaske.

Lørdag kl. 15.00 er der payback time for den oplevelse, og i morgen er der næppe bødekasse kroner på spil for nogle af holdene. Spændende skal det blive hvem der trækker sig sejrrigt ud af den duel.

Website Security Test