Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

REHH – Skanderborg 25-21

Webredaktør, udgivet d. 28. december, 2014

Ribe-Esbjerg HH – Skanderborg Håndbold 25-21 (12-10)

Sidste kamp i året 2014 stod i Ribe Fritidscenter mod Ribe-Esbjerg HH. Skanderborg spillede for at skabe afstand til sidstepladsen, og REHH for at hænge fast i gruppen af hold der kæmper om den forjættede 8. plads og dermed slutspillet. Det var samtidigt et møde mellem ligaens 2 yngste mandskaber, hvor det sidste møde endte med de historisk lave cifre 13-19.

Karsten Nielsen 221114-01Kampen startede da også med masser af nerve og de 2 hold fulgtes pænt ad fra start. 3-3 stod der efter 10 minutter, hvor Skanderborg havde svært ved at afslutte indenfor rammen, mens Karsten Nielsen i Skanderborg målet startede rigtigt flot ud, med 5 redninger de første 10 minutter. Efter 12 minutter kunne Lars Mousing bringe Skanderborg foran 5-3 og det var kampens første 2 måls føring. Efter 17 minutter udlignede hjemmeholdet igen til 6-6 og det lignede igen et yderst målfattigt opgør mellem de 2 mandskaber. Jonas Langerhuus kom her på banen igen, efter at have siddet over i sidste kamp, og han bragte maser af gejst med sig indenfor stregerne. 2 hurtige kontra scoringer fra Johan Hansen og Lars Mousing bragte igen Skanderborg foran med 2 mål ved 7-9 efter 21 minutter, hvor hjemmeholdet tog deres første timeout. Det profiterede hjemmeholdet bedst af og efter 25 minutter var alt igen lige ved 9-9. Morten Kirk Olesen måtte herefter indkassere vores tredje udvisning, mod gæsternes kun ene, og det kostede 2 hurtige mål, således at hjemmeholdet lidt ufortjent kunne går til pause foran 12-10. Hvordan udvisnings statistikken kunne ende med 3-1 til Skanderborg før pausen, må henstå som et af verdens største uløste mysterier, foran Loch Ness, korncirkler og Bermuda trekanten.

Efter pausen kom Skanderborg ud som skudt ud af en Winchester riffel. Karsten Nielsen fulgte flot op på hans gode start på kampen i 1. halvleg og i den anden ende stod der Skanderborg på de første 3 mål. Johan Hansen satte vort føringsmål ind til 13-12 efter 33 minutter, og det var det samme antal mål som vi brugte 60 minutter på i den omvendte kamp i Morten Børup Hallen. Det var samtidigt signalet til at hjemmeholdets målmand Sebastian Frandsen meldte sig ind i kampen, med 4 redninger i træk, ødelagde han nogle gyldne muligheder for at vi kunne få skabt lidt afstand til hjemmeholdet. De hang dog godt på, og nu fik hjemmeholdet så  de udvisninger man med grønne briller savnede før pausen. Efter 40 minutter havde vi endnu en gylden mulighed med 2 mand i overtal, men som så mange gange før i denne sæson kunne vi ikke udnytte disse overtalsperioder, og efter 43 minutter var alt stadig helt lige ved 16-16. Det var præcist 32 mål på 43 minutter, samme antal mål som de hold brugte hele kampen på at lave i Cigaræsken.

Mads Thomsen 060914-04Jonas Langerhuus kom herefter igen på banen, og han måtte lide den tort at blive indblandet i årets indtil nu dårligste håndbold dom. Fuldstændig fri foran mål, bliver der dømt angrebsfejl på Langerhuus, der blev tacklet af Philip Holm der stod placeret midt på gulvreklamen med Blue Water, mindst 1 meter inde i feltet. En kæmpe spand vand i ansigtet på de hårdt prøvede og kæmpende Gunmen, der til gengæld kunne se Troels Jørgensen løbe kontra ned i den anden ende og bringe REHH foran med 18-16. Nicolej Krickau forlangte straks timeout og i næste angreb valgte Langehuus at angribe et sted uden folk inde i feltet, og her fik han lov til at reducere til 18-17, med hans første mål i kampen. Straks efter blev det dog igen op af bakke, da Mads Thomsen måtte ud i 2 minutter efter at have kastet tonstunge Morten Nyberg igennem hallen, eller hvordan han nu faldt. Trods undertal fik vi udlignet og da vi igen var fuldtallige stod der 19-19 på måltavlen, med under 10 minutter igen. Herefter var det Jeppe Krogh der efter en større ophidset snak med kampens urutinerede dommerpar, måtte indkassere endnu en udvisning. Den udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig foran 21-19 og trods Michael Pedersens reducering på straffekast til 21-20, lykkedes det os ikke at komme tilbage i kampen. 2 ualmindelige store tekniske fejl i en yderst hektisk periode, gjorde at REHH styrmand Matias Helt dygtigt kunne holde hovedet koldt og han fik styret REHH skibet i havn, til 2 yderligere point til domkirke holdet og en placering kun 1 point fra 8. pladsen.

Afslutningen på kampen er desværre en gentagelse fra mange kampe i denne sæson. Vi vil så gerne, men det hele bliver så febrilsk i de afgørende situationer, at fejlene bliver for mange. Manglende selvtillid hænger med stor sandsynlighed også som en tung klods om benene på vore spillere, efter 16 nederlag på blot 4 måneder. En ærgerlig afslutning på 2014, men nu kan spillere og trænere se frem til den længe ventede VM pause, hvor vi forhåbentligt kan få alle mand gjort klar til kamp igen.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Johan Hansen 6, Lars Mousing 5, Michael Pedersen 4, Mikkel Kaagaard 2, Morten Kirk Olesen 1, Jonas Langerhuus 1, Andreas Væver 1, Jeppe Krogh 1.

Målscorer Ribe-Esbjerg HH:

Matias Helt 7, Morten Vium 5, Alexander Nielsen 3, Morten Nyberg 3, Troels Jørgensen 2, Rene Antonsen 2, Mark Nikolajsen 1, Jacob Holm 1, Pelle Schilling 1.

Tilskuere 1609

Udvisninger, Skanderborg 5, REHH 5.

Website Security Test