Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Pressenævnet kritiserer BT

Webredaktør, udgivet d. 3. november, 2014

Pressenævnet giver SH medhold i klage over BT

pressenævnetSom skrevet tidligere, så har vi i Skanderborg Håndbold indklaget dagbladet BT for Pressenævnet efter en række artikler i august beskyldte vores spillere for forsøg på matchfixing. Artiklerne havde det til fælles, at de var udokumenterede og baseret på anonyme kilder.  Klagen er nu behandlet og Pressenævnet giver os medhold i, at BTs påstande om forsøg på snyd er udokumenterede, og at BT har gjort sig skyldig i at have tilsidesat god presseskik og udført den nødvendige research, der understøtter de anonyme kilders påstande.

BT er derfor blevet pålagt at bringe følgende:

Pressenævnet kritiserer BT

BT påstod at Skanderborgs håndboldherrer forsøgte at købe sig til sejr uden at dokumentere beskyldningen

Ud fra anonyme kilder skrev BT i flere artikler, at nogle spillere fra Skanderborgs håndboldherrer skulle have opfordret Sønderjyske til at tabe mod betaling. Pressenævnet finder, at BT har tilsidesat god presseskik ved at bringe en så alvorlig beskyldning uden nogen form for dokumentation eller anden sandsynliggørelse. Derfor får BT kritik af Pressenævnet.

Pressenævnet kritiserer også overskrifterne ”Skandale i dansk håndbold: Spillere ville købe sig til slutspilsplads” og ”DIF om ny håndboldsag: Klart bud på matchfixing-reglerne”. Påstandene er udokumenterede og derfor får BT kritik for overskrifterne.

Pressenævnet har pålagt os at bringe den meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på nævnets hjemmeside pressenaevnet.dk

I Skanderborg Håndbold er vi i sagens natur glade for Pressenævnets afgørelse, da vi fra hjertet mener, at BTs beskyldninger er uden hold i virkeligheden og at de påståede handlinger er så langt fra vores værdigrundlag, som noget næsten kan være.

Derfor følger vi også sagen helt til dørs. Vores advokat Ole Ravnsbo fra Interlexadvokaterne har således stævnet BT for at have overtrådt injurielovgivning med de udokumenterede påstande. Hvornår sagen kommer for retten vides endnu ikke, men vi vil naturligvis holde jer løbende orienteret.

Website Security Test