Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Facts om GOG

Webredaktør, udgivet d. 20. november, 2014

På lørdag kl. 15.00 står der Skanderborg Håndbold – GOG på menuen. Her er lidt facts om de gule fra sydfyn.

GOG er en dansk håndboldklub med base på Øst- og Sydfyn i de tre små byer Gudbjerg, Oure og Gudme (i nærheden af Svendborg). Klubben blev stiftet i 1973.

Gudme er en lille by på det sydøstlige Fyn med 943 indbyggere, beliggende i Gudme Sogn ca. 10 kilometer nordøst for Svendborg. Byen tilhører Svendborg Kommune og ligger i Region Syddanmark. Gudme er (som by) medstifter af håndboldklubben GOG og indgår som det sidste forbogstav i klubnavnet (de to andre er Gudbjerg og Oure).

Ved Gudme er der gjort arkæologiske fund, der viser, at området har været et centralt sted i romersk jernalder. I foråret1993 fandt man således spor efter en bygninger på ca. 50×9,5 meter stor bygning, der er blevet kaldt Gudmekongens Hal. Fundet blev gjort, hvor idrætsklubben GOG havde planlagt opførelsen af en ny sportshal, men denne måtte finde en anden placering efter de arkæologisk fund

Klubbens damehold kom for første gang op i den bedste række i 1985 og har siden dengang været én af de absolutte topklubber i dansk kvindehåndbold. Specielt i starten af 1990’erne var holdet en magtfaktor med sine fire mesterskaber i træk. Klubben har dog ikke været i stand til at følge op på denne stime og har ikke vundet det danske mesterskab siden.

GOG 1Herreholdet rykkede for første gang op i den bedste række i 1987 og her lykkedes det ligeledes at blive en af de absolutte topklubber. Siden oprykningen har klubben faktisk kun været uden for medaljerækken to gange og har fået ikke mindre end seks guld-, seks sølv- og fire bronzemedaljer.

GOG gik i 2005 sammen med Svendborg TGI og klubbens elitehold hed derefter GOG Svendborg TGI. Selskabet gik konkurs 26. januar 2010. Klubben vendte tilbage til herre ligaen i sidste sæson 2013/2014.

I denne sæson er GOG p.t. placeret som nr. 11 med 7 point.

6 af de 7 point er hentet på hjemmebane i Gudme.

På udebane er det blot blevet til et enkelt point indtil videre.

Lørdag den 22/11-2014 kl. 17.00 har GOG stadig ikke vundet på udebane i denne sæson !

Website Security Test