Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg-Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 4. oktober, 2014

Skanderborg Håndbold – Sønderjyske 29-22 (16-8)

Morten Børup Vej nummer 3 lørdag kl. 16.49 – FORLØSNING

morten kirk olesen TGMDet blev på mange måder en speciel lørdag i Cigaræsken, da Skanderborg tog imod Danmarks sydligste herreligaklub Sønderjyske. Gæsterne var på forhånd storfavoritter mod et Skanderborg hold der har haft meget svært ved at finde sig selv efter et sandt skadeshelvede i starten af turneringen. Skadeslisten var uforandret til dagens kamp, men det var kvaliteten på banen til gengæld ikke.

Før kampen blev klub legenden Egon Mogensen mindet ved 1 minuts stilhed, i den hal hvor Egon har brugt så mange timer af sit fritidsliv og som var hans andet hjem. Det blev et meget langt minut, hvor mange minder løb igennem hovederne på mange Skanderborg tilskuere.

Da kampen blev fløjtet op gik det meget hurtigt op for alle i hallen, at Skanderborg var kommet på banen for at vinde i dag. Trænerteamet havde bestemt sig for et offensivt 5:1 forsvar mod de mange skytter hos gæsterne, og det blev i den grad udslagsgivende. Gæsterne havde umådeligt svært ved at komme til kvalificerede afslutninger, og de lykkedes faktisk ikke på noget tidspunkt at finde noget taktisk modtræk imod det offensive og godt indstillede Green Gunmen bolværk.

En af de helt store forskelle i forhold til sidste uges kamp mod Ribe-Esbjerg, var at Skanderborg i dag begyndte at løbe kontra igen. Det grønne varemærke har været en mangelvare igennem de seneste uger men det fandt vej tilbage på dagsordnen i dagens kamp, og var helt klart medvirkende til at sejren blev så sikker som den blev.

Gæsterne kom foran 1-0 og det skulle vise sig at blive den eneste føring de mågestels farvede sønderjyder fik i dag. Skanderborg buldrede derudaf, anført af de 2 velspillende kontrafløje Mikkel Kaagaard og Johan Hansen. Efter 15 minutter stod der 9-4 på måltavlen. Her udspillede der sig en ganske pudsig episode, da Sønderjyske i undertal fik mulighed for at spille i angreb i hele 1 minut og 45 sekunder uden passiv kendelse, og 1 minut efter var Skanderborg i angreb, nu i undertal, og her kom der arm efter 20 sekunder. Selvom der langt fra var udsolgt i Morten Børup Hallen, fik man da lige genopfrisket på hvor meget 350 personer larmer når de samtidigt pifter i en cigarkasse.

IMG_3053Resten af halvlegen var fortsat med Skanderborg i teten. Føringen lå konstant på 6-8 mål, og kunne faktisk sagtens være blevet udbygget, hvis ikke det var for rigtigt mange flotte 100% redninger af Anders Petersen i Sønderjydernes mål. Det var tæt på at gæsterne gik helt i opløsning, men Anders Petersen sørgede for at kampen stadig var åben før de sidste 30 minutter.

Pausestillingen endte på 16-8 til Skanderborg, men der var ikke mange der følte sig sikre på sejren allerede da. Den seneste periodes mange udfald gjorde at de fleste tilskuere godt lige ville se lidt mere af de 60 minutter, inden skindet blev solgt. Det skulle nu vise sig aldrig at komme i fare for ikke at blive solgt. Efter 45 minutter var vi stadig komfortabelt i front med 23-16, og først efter 49 minutter kom der en vild offensiv forsvarssatsning fra gæsterne. Den faldt Skanderborg ikke for, og gæsterne kom aldrig tættere på end minus 6 mål. Sejren endte med at blive på 29-22 og der var stående ovationer fra de hardcore grønne fans, der ikke svigtede på lægterne trods massiv modgang den seneste periode.

En flot flot sejr til Skanderborg, der giver ro på i forhold til ikke at blive isoleret i bunden af ligaen. Det var en flok meget glade spillere og trænere der kunne juble efter kampen, og det var tydeligt at der faldt en endog meget stor sten fra hjertet blandt alle omkring holdet. Mikkel Kaagaard blev valgt til kampens man of the match, efter en meget flot kamp. Der skal nu lyde roser til stort set hele holdet i dag, og specielt til Morten Kirk Olesen der ydede en jætte indsats i begge ender af banen. Han holdt gæsternes målsluger Simon Kristiansen på 0 mål, det er ikke nemt at gøre meget bedre.

himmelEn sejr som vi i Skanderborg Håndbold straks vil dedikere videre til vores grønne legende Egon Mogensen, der forlod os endeligt i torsdags, men han sidder med statsgaranti oppe på en grøn sky og jubler med og glæder sig over en tiltrængt og fortjent sejr til hans grønne hjerteklub…….

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Mikkel Kaagaard 7, Johan Hansen 5, Morten Kirk Olesen 5, Mads Thomsen 3. Michael Pedersen 3, Martin Risom 2, Lars Mousing 2, Kasper Foder Nielsen 2.

Målscorer Sønderjyske:

Gøran Sørheim 5, Magnus Gullerud 3, Casper Mortensen 3, Hans Martin Askussen 3, Oliver Eggert 3, Claus Kjeldgaard 2, Hakaj Besard 1, Kasper Køser 1, Martin Kjærgaard 1.

Udvisninger: Skanderborg 7, Sønderjyske 5.

Website Security Test