Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nu handler det om overlevelse

Webredaktør, udgivet d. 27. oktober, 2014

Back to basics – nu handler det om overlevelse

Drømmen før sæsonstart var igen i denne sæson at spille med om 8. pladsen i herre ligaen. En drøm der set udefra kunne virke urealistisk med de yderst begrænsede økonomiske muligheder der p.t. er tilstede i en klub som Skanderborg. Sidste sæson var vi dog meget tæt på slutspillet, men snublende på målstregen i absolut sidste sekund. Før denne sæson har der traditionen tro været en del udskiftninger i truppen. Blandt de mest markante ændringer blev topscorer Peter Balling hentet til TTH, Linus Persson blev lokket til BSV mens holdets kaptajn Kasper Povlsgaard indstillede karrieren.

Kasper Larsen 060914-21Jonas Langerhuus og Kasper Larsen blev hentet ind som direkte erstatninger for Balling og Persson, mens hullet efter Povlsgaard primært blev lagt i hænderne på unge Lars Mousing. En udskiftning på 5 spillere er ikke så påfaldende i Skanderborg øjne, hvor vi ofte har set langt større udskiftninger. Vi er en klub med mange unge spillere på vej fremad, og derfor også en klub der hele tiden skal opfinde de næste ligaspillere og ligaprofiler. Noget vi i Skanderborg har været dygtige til og også heldige med igennem rigtigt mange år, men selvfølgeligt også en proces hvor man selvfølgeligt ikke kan ramme rigtigt hver gang. Når vi internt før sæsonen håbede på at skulle spille med om slutspillet, var det selvfølgeligt fordi vi mener vi har et håndboldhold med så meget talent og vildskab at vi kunne matche mange af de øvrige hold i ligaen.

Liga (8)Sæsonen har desværre udviklet sig som et mindre mareridt for os. Efter en fornuftig opstart er holdet blevet splittet i atomer af et uhørt stort antal skader. I den seneste match mod Mors-Thy sluttede vi igen uden 5 spillere. Hovedproblemet er at alle skader har været på spillere der normalt må forventes at være inde omkring startopstillingen. Tim Sørensen, Andreas Væver, Rasmus Kaagaard, Jonas Langerhuus, Kasper Larsen, Christian Albertsen og Mads Thomsen er alle spillere som var tiltænkt store roller og som kan afgøre håndboldkampe til vores fordel. Ethvert hold i herre ligaen ville stå i samme problemer som os hvis 5-6 af de absolut bærende spillere er ude.

Slutspillet er ikke længere et tema for os, det løb er for længst kørt forbi Skanderborg station, uden at stoppe. Det er altid en udfordring at skulle ændre målsætning i negativ retning, men det bliver vi nød til at forholde os til nu. Realistisk set er målsætningen nu at klare frisag og stadig kunne kalde os for liga hold i sæsonen 2015/2016. Den direkte nedrykning skal holdes for døren og det kommer til at betyde hårdt arbejde. Vi får forhåbentligt hovedparten af de skadede spillere tilbage indenfor den kommende måneds tid, men vi ved også at det kommer til at tage længere tid før disse er tilbage i fulde omdrejninger. De vil ikke være kampafgørende dag 1 efter comeback, så realistisk set kan vi først forvente at have et hold ved fuld styrke efter VM pausen i januar måned. Vi skal selvfølgeligt have tilkæmpet os flere point inden VM pausen men vi må ikke gå i hverken panik eller gå på kompromis med helbredet på skadede spillere i den kommende periode. Vi er en klub der prioritere spillernes ve og vel og karriere på den lange bane. Vi forsøger at være en ansvarlig klub der ikke gambler med spillernes helbred, uanset hvor presset vi så end måtte være på pointkontoen.

liga 2013 7Selvom det ikke er nemt, så bliver vi nød til at være tålmodige og sætte tingene i det rette perspektiv. Med konstant 5-6 af de bedste spillere ude med et af ligaens mindste budgetter, så må vi bare være ærlige og realistiske og erkende at vi hører til blandt de nederste hold i ligaen. Andet ville næsten også være unaturligt. Vi kan kun misundeligt se til at klubber som BSV blot køber nye spillere ind midt i sæsonen, når de får spillere skadet. Det er vi bare ikke i stand til, omend det havde været noget lettere.

Omvendt er det jo en periode hvor langt de fleste af de helt unge har fået masser af spilletid. Mange af de spillere der, med en skadesfri trup på nuværende tidspunkt af turneringen ville have sukket efter mere spilletid, har fået chancen med masser af minutter på banen.  På den front har det også været en lærerig periode, hvor både spillere og trænere har fået et godt billede af hvor langt de spillerne er i deres udvikling. Nogle har slået til og andre har været mere tynget af det større ansvar der pludseligt blev lagt på deres skuldre. De ting skal vi bruge positivt fremadrettet i turneringen.

lys for enden afVi skal huske på hvilken klub vi er og hvilket fundament vi har som klub, med en cigaræske som hjemmebane. Vi skal huske på at være stolte over at være i ligaen med de begrænsede midler vi har til rådighed, og når uheldene vælter ind over os i uhørt omfang, og pointhøsten ikke er som sidste sæson, så skal vi huske at være rigtige grønne i hjertet. Ligesom når tingene går vores vej.

Vi ved bare det kræver at vi alle bakker op, også når det ser lidt sort ud. Der er trods alt lys for enden af tunnelen senere på sæsonen.

Website Security Test