Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Mindeord – Egon Leth Mogensen

Webredaktør, udgivet d. 7. oktober, 2014

Mindeord

I anledning af Egon Leth Mogensens død torsdag den 2. oktober kl. 14.50.

Egon Mogensen Hall of Fame portrætter 4k_Side_3Egon Mogensen blev 67 år gammel og efter 7 års svær sygdom med ALS, sov han ind i sit hjem på Overdrevet i Vrold omgivet af hele sin familie.

Meddelelsen om Egons død blev markeret af Skanderborg Håndbold i forbindelse med ligakampen mod Sønderjyske lørdag den 4. oktober.  Da kampen skulle fløjtes i gang, blev der indtaget 1 minuts stilhed i respekt for de mange ting, som Egon har bidraget med i forhold til håndbolden i Skanderborg.

Onsdag den 16. april 2014 blev Skanderborg Håndbolds Hall of Fame stiftet, og Egon Leth Mogensen blev optaget som medlem nr. 1 i pausen i kampen mod Nordsjælland. En kamp der blev vundet sikkert, ligesom kampen, der blev afviklet efter 1 minuts stilhed, også blev vundet af Skanderborg Håndbold.

Som det blev fremhævet i forbindelse med optagelsen af Egon Mogensen i Hall of Fame, har Egon Mogensen været den person, som til dato har betydet mest for håndbolden i Skanderborg i almindelighed, men for Vrold/Skanderborg Håndboldklub og efterfølgende Skanderborg Håndbold i særdeleshed.

Da Egon stoppede sit aktive virke som træner i klubben i sæson 1998/99, var det samtidig den sæson, hvor klubben for alvor trådte ind på Dansk Håndbolds landkort, ved at klubben efter optræden i Europa Cuppen, også kom i den fornemste række med et hold, hvor de 8 ud af 12 spillere alle var spillere, som havde været igennem Egons virke som træner for de bedste ungdomsmandskaber i klubben.

Egons virke som håndboldtræner startede omkring 1970 og igennem de mange år som aktiv på denne front, har Egon været træner for såvel hustruen Britta Mogensen, men også Egons og Brittas 3 sønner – Claus, Lars og Søren. Alle 3 børn har efterfølgende haft håndbolden som en væsentlig del af deres fritidsliv, og hvor de alle 3 stadig er aktive.

Meget betegnende for Egon har overskriften ”MEST FOR ANDRE”, været en overskrift der har haft sin mening i hele Egons voksenliv, hvor han også selv har været aktiv inden for fodbold og håndbold, men også det at Egons vilje til livet, gav sig udtryk i hans stadige tilstedeværelse under hele hans lange sygdomsforløb fra 2007 til hans død.

Egon Leth Mogensen 160414-10Egon var – trods sit voldsomme handicap – stadig ajour med alt hvad der skete i hans familie, sønnernes familie og børn, alt hvad der skete indenfor sporten, og Egon havde også viljen og kraften til at være med til det sidste.

Selv da Egon midt i august fik konstateret kræft i tarmsystemet, og hvor afslutningen kom endnu tættere på, ønskede han at være med fortsat. Således var Egon deltager i en del af den polterabend, der blev holdt i forbindelse med Sørens forestående vielse med Trine, ligesom Egon var med i kirken til selve vielsen. Der var ikke kræfter til bryllupsfesten, men Egon havde skrevet talen til brudeparret, som blev læst op af Thomas Lund – den tidligere fys. i klubben, som er en nær ven af hele familien.

Egon nåede altså også det mål – at være med til indgåelsen af ægteskabet – for den sidste af hans og Brittas 3 drenge.

Egon er født 7. marts 1947 i Skanderborg.

Han blev uddannet frisør ved Nolle i Skanderborg. Siden hen arbejdede Egon som frisør ved Ejvind Andersen på Møllegade, inden han kom til Århus.

Frisørvirket kunne ikke kombineres med familie- og håndboldlivet, hvorefter Egon startede ved Praktiserendes Tandlægers Laboratorium i Silkeborg i 1972, og her arbejdede han til sygdommen satte en stopper i 2009.

Æret være hans minde.

 

Jens Christensen, formand

Skanderborg Håndbold

Website Security Test