Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborg – KIF Kolding 23-29

Webredaktør, udgivet d. 10. september, 2014

Skanderborg Håndbold – KIF Kolding København 23-29 (12-14)

De forsvarende danske mestre på hjemmebane vil sædvanligvis være en opgave der vel nærmest må betegnes for umulig når man kigger på hvad forudsætninger de 2 hold har at købe spillere ind for. Når man så fjerner 5 formodede 1. valg fra Skanderborgs hold, grundet skader, kunne 60 minutters gunfight på 20×40 meter godt virke skræmmende. Men det var virkelighed onsdag aften i Morten Børup Hallen, og lad det være sagt med det samme, det kunne have gået langt værre end det gjorde.

Ud over Jonas Langerhuus og Rasmus Kaagaard, måtte trænerteamet se bort fra Kasper Larsen, Tim Sørensen og Andreas Væver, så der var tyndet godt ud i mulighederne på det taktiske plan.

Staffan OlssonDet var tydeligt at Nicolej Krickau havde dikteret fuld fart over feltet, med maksimalt fokus på kontrafasen så snart bolden var på grønne hænder. Bo Spellerberg fik special attention i defensiven og det betød at den normalt meget scorende venstre back kun nettede 2 gange inden pausen. Det gav til gengæld mere plads til Lukas Karlsson, der voldte hjemmeholdet meget store problemer de første 30 minutter. Hele 6 gange lynede den lille playmaker med den voldsomme tandbeskytter, i de første 30 minutter, hvoraf de første 5 blev sat ind i løbet af de første blot 15 minutter. Der var formodentlig plusser i karakterbogen hos den svenske landstræner, legendariske Staffan Olsson som var på visit i Cigaræsken i dag.

Skanderborg løb og løb og det kostede selvsagt på fejlkontoen, men det var der kalkuleret med fra Skanderborg Sheriffernes side. De tilbageværende unge Gunmen kæmpede det bedste de havde lært og kom faktisk frem til flere åbne chancer end man på forhånd kunne have frygtet. Havde hjemmeholdet blot været en anelse mere skarpe, kunne vi såmænd ligeså godt have været i front, men i stedet var det de rutinerede gæster der kunne gå i katakomberne foran 14-12.

Efter pausen ændrede kampen totalt karakter, og det blev 30 meget lange minutter for de 500 grønne tilskuere. Gæsterne kom ud fra pausen med øget fokus på at isolere stregkæmpen Cyril Vidues med vore små 50 kg lettere forsvarsspillere, og det fandt Skanderborg aldrig en løsning på. Kampens 2 (sædvanligvis dygtige) ophavsmænd fik derimod for alvor pulsen op i den 47 år gamle gymnastiksal. Som om matchningen Skanderborg ctr KIF Kolding København ikke var urimelig nok, valgte man fra dommer side en linje som ikke bliver glemt lige med det samme. Ord som skandale (og værre) fløj igennem gymnastiksalen, og der var sågar publikummer der forlod hallen i protest inden 8660 med Peter Sommer havde lukket aftenkampen. Det var ikke kønt, men på trods af alt mulig modstand fra mere end modstandernes side, formåede de unge Gunmen at beholde en imponerende fokus kampen igennem. Der var aldrig tendenser til at slå op i banen selvom man næsten ikke kunne have fortænkt dem i dette.

Lars Mousing 060914-09Specielt Lars Mousing spillede en storartet kamp, men også unge Martin Risom skal have stor ros for sin indsats. På målmandsposten fik Karsten Nielsen sin egentlige debut, og stod en flot 1. halvleg. Efter pausen kom unge Bertram Obling på banen og han hjalp gevaldigt med til at nederlaget ikke blev større end de 6 mål.

Tilbage står The Green Gunmen med 2 point efter 3 kampe, og vi har overstået 2 formodede medalje aspiranter. Søndag kører dilichancen til Lemvigh, hvor det til gengæld ikke er en ”gratis” kamp som i dag. Da står der livsvigtige point på spil igen, og sundhedssektoren i 8660 får ikke meget søvn de kommende 4 døgn.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lars Mousing 7, Mikkel Kaagaard 4, Michael Pedersen 3, Morten Kirk Olesen 3, Martin Risom 3, Johan Hansen 2, Mads Thomsen 1.

Målscorer KIF Kolding København:

Lukas Karlsson 7, Torsten Laen 5, Bo Spellerberg 5, Cyril Vidues 4, Kim Andersson 3, Martin Dolk 3, Magnus Landin 1, Simon Jensen 1.

Website Security Test