Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Retsag mod BT

Webredaktør, udgivet d. 30. september, 2014

Dagbladet BT har ikke undskyldt artikler om påstået forsøg på matchfixing, så nu venter der en injuriesag, siger Skanderborg-formand Jens Christensen.

retsag 2En række artikler i BT med grove, udokumenterede beskyldninger om matchfixing rettet mod Skanderborg Håndbolds ligaherrer i august får nu et retsligt efterspil.

I artiklerne fremførte BT anonyme kilder, der anklagede unavngivne Skanderborg-spillere for, at have forsøgt at købe Sønderjyskes spillere til at tabe mod Skanderborg i sidste kamp i sidste sæsons grundspil. Artiklerne fik DIFs Matchfixingsudvalg til at iværksætte en undersøgelse af sagen. En undersøgelse der endte med at frifinde Skanderborg Håndbolds spillere for enhver mistænke.

–          Vi har efterfølgende bedt BT om at bringe en undskyldning for de grove beskyldninger, men det har BT ikke hverken honoreret eller svaret på. Så vi ser nu ikke anden udvej end en retssag, så vi kan få klubbens navn renset. Vi har altid som klub spillet helt efter bogen og vil ikke have den slags beskyldninger siddende på hverken os eller vores spillertrup, siger formand for Skanderborg Håndbold, Jens Christensen.

Klubbens advokat i sagen, Ole Ravnsbo fra Interlex Advokaterne i Aarhus, betegner BTs artikler som en klokkeklar overtrædelse af loven om fremsættelse af injurier og æreskrænkelser.

–          Hvis man beskylder andre for forsøg på bestikkelse og ikke kan bevise det, så har man gjort sig skyldig i injurier og æreskrænkelse. Så BT må jo føre beviser for deres påstande i retten, hvis ikke de vil have en dom og et påkrav om erstatning, siger Ole Ravnsbo, der er en særdeles erfaren advokat i den slags sager, hvor han i en lang årerække har repræsenteret JP/Politikens Hus.

Hvor stort erstatningskravet bliver, det er endnu ikke opgjort, siger Jens Christensen.

–          Vi mistede nogle sponsorer, blandt andet en af de tunge, i den periode, så vi skal have fundet ud af om vi kan dokumentere en eventuel sammenhæng. Det kan nok desværre blive svært at gøre op, ligesom det vi aldrig finder ud af, om nogle af de potentielle sponsorer vi har fået afslag fra, har sagt nej på grund af den negative omtale. Så jeg kan da godt frygte, at BT slipper alt for billigt fra at tilsmudse vores klubs gode navn og rygte, siger Jens Christensen, der dog alligevel mener, at det er værd at tage retssagen. Også selv om det kan ende med at koste klubben penge.

retsag 3 De beskyldninger der blev fremsat mod vores spillertrup var så grove, at vi af principielle årsager er nødt til at sætte foden i jorden og sige fra. For vi siger vi bare nå ja, hvad ender det så med? Det er simpelthen for let at lave den slags på anonyme kilder og uden dokumentation. Af samme grund har vi også rejst en klagesag ved Pressenævnet, hvor vi håber på at BTs journalist får en over næsen. Den artikelserie de kørte på baggrund af de anonyme kilder mod os er langt under lavmålet, siger Jens Christensen.

Website Security Test