Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborg frikendt af DIF

Webredaktør, udgivet d. 18. august, 2014

Skanderborg frikendt for beskyldninger om matchfixing

Dagbladet BT bragte den 6. august en artikel, der beskyldte unavngivne spillere i Skanderborg Håndbold for, at ville have ”købt” spillere fra Sønderjyske til at tabe de to klubbers indbyrdes opgør i sidste spillerunde af sidste sæsons grundspil. Artiklen var baseret på anonyme kilder fra Sønderjyske.

PressenævnetPå baggrund af artiklen bad Dansk Håndbold Forbund matchfixingsekretariatet  i Dansk Idræts Forbund om, at undersøge sagen, for at få afklaring på, om der var foregået ting, der var i strid med reglerne. Den undersøgelse er nu tilendebragt og vurderingen fra DIF er entydig: Der foreligger ingen dokumentation eller vidneudsagn, der kan bekræfte påstandene i artiklen i BT. Påstandene i artiklen er faktuelt uoverensstemmende med de oplysninger, der er fremkommet via de afgivne forklaringer af personer med tilknytning til de to klubber, skriver DIFs blandt andet i sin afgørelse.

Den afgørelse er vi i Skanderborg Håndbold meget tilfredse med. Som vi allerede gjorde BT opmærksomme på inden de valgte at trykke artiklen, så var vi selv bekendt med de rygter, som BT baserede deres artikel på. Og vi havde allerede for et par måneder siden konfronteret spillertruppen med påstandene. Påstande, som spillertruppen samstemmende skød ned som det rene opspind.

Vi er stadig vrede og frustrerede over, at BT valgte at løbe med sladder i stedet for at bedrive ordenlig journalistik, og vi er ærgerlige og vrede over, at hele vores spillertrup har været mistænkeliggjort og at vi har måttet bruge en masse energi på, at fortælle vores sponsorer, at historien ikke havde noget på sig. Til gengæld er vi glade for den pure frikendelse som DIF matchfixingsekretariat kommer med.  Vi glæder os over at være renset 100 procent og ikke mindst over, at der har været en hurtig og effektiv sagsbehandling, så vi nu igen kan koncentrere os om forberedelserne til den kommende sæson.

Vi kan afslutningsvis oplyse, at vores advokat snart er klar med et sagsanlæg mod BT, baseret på de grove og injurierende beskyldninger bladet rettede mod vores spillertrup.

Yderlige kommentarer fra Skanderborg Håndbold, kontakt:

Formand Jens Christensen på telefon 40 73 16 55

Website Security Test