Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

16 piger vandt guld

Kirsten B Madsen, udgivet d. 26. august, 2014

Pigerne fra Skanderborg tog guldet ved HEI Elite Cup

Banen var bogstaveligt talt kridtet op i weekenden d. 22.-24. august, hvor Skanderborg-pigerne – sammen med den absolutte top – skulle spille stævne i smilets by. I stævnet deltog både de forsvarende Danmarks mestrer fra HIK samt en lang række forventede tophold som SK Århus, GOG og FCM.

Skanderborg-pigerne som alle er elever på Skanderborg Håndbolds Elite Akademi, SHEA, startede turneringen ud med en sejr over SK Århus fredag aften i Vejlby-Risskov hallen. Spillet var ikke prangende denne aften, men et bundsolidt og stærkt fysisk forsvar gav en sejr på 15-11 til de grønne.

Lørdagen bød på en håndbolddelikatesse – og en revanche fraPartille Cup finalen 6 uger forinden – nemlig et møde med de reagerende Danmarks mestrer i årgangen fra HIK. Skanderborgs piger bevarede i denne kamp koncentrationen og roligheden undervejs og leverede i høj grad en flot præstation. Selvom HIK bringer sig i front med 1-3, kom pigerne hurtigt igen og skaber et forspring til pausen på hele 10-5 og så sig aldrig tilbage derfra. Sejren lød på 17-14 og pigerne kunne se tilbage på endnu en kamp, hvor forsvaret endnu en gang gjorde udslaget.

Aftenens kamp var mod norske Vågen, som dagen forinden havde vist sit at have flere dygtige spillere og levere en fornuftig kamp mod HIK. Skanderborgs fysiske styrke gjorde dog tidligt i kampen udslaget, hvorfor kampen blev kørt sikkert i hus med en sejr på hele 24-14. Finaledeltagelsen var herefter sikret og efter en sejr søndag morgen mod Ikast på 27-13, kunne man kl. 17.00 lørdag eftermiddag løbe ind til en spændende finale mod FCM i Skæringhallen.

Finalen blev åbnet med håndbold i opvisningsstil af de grønne piger. Føringen på 8-3 efter et kvarters tid løj bestemt ikke. Angrebsspillet flød og mange spillere bød godt ind med gode og brugbare aktioner.

Kort tid efter vågnede FCM, som fik brugt deres enorme bænk og langsomt spillet sig tilbage i kampen. Anden halvleg blev en mere jævn affære, hvor Skanderborgs forsvar i en lang periode ikke kom frem til FCM’s skytter, som gentagende gange fik sendt bolden ind i netmaskerne bagved Skanderborgs keepere. Pludselig var kampen vendt og en føring til FCM på hele 18-15 da der resterede omtrent to minutter af kampen, gjorde, at mange i Skæringhallen havde afskrevet de grønne spillere fra at løbe med sejren. Men de grønne piger ville det ganske anderledes denne søndag eftermiddag og med en scoring i sidste sekund fik Skanderborg udlignet og fremtvunget omkamp på fem minutter.

Omkampen blev en uskøn men fysisk præget seance, som blev vundet af Skanderborg. Således endte finalen 21-20 og pigerne kunne hæve pokalen og se tilbage på nogle gode og hårde kampe, hvor de fik bevist, at de sagtens kan bide skeer med de bedste hold i landet!

Tak til FCM for en god finale og til HEI for et rigtig godt stævne.U16 piger 2014-15

 

Website Security Test