Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

U18P Liga klar til DM

Martin Hallberg, udgivet d. 24. april, 2014

U18 Piger Liga

Viborg HK – Skanderborg Håndbold 20-30 (9-16)

Med den sikre sejr i Viborg onsdag aften kunne Skanderborg-pigerne, allerede to kampe inden turneringen er slut, juble over, at de skal til DM i weekenden 10.-11. maj i Gudmehallerne på Fyn.

Onsdag aften var holdets lyst til at vinde nemlig endelig større end frygten for at tabe, og det lyste ud af pigerne fra start. Det har ellers knebet et par kampe, senest mod Viborg hjemme i Morten Børup Hallen før påske, hvor Skanderborg kun vandt knebent 25-24.

“Jeg var spændt på, hvordan spillerne ville stå mentalt, men de fandt det rette spændingsniveau i dag og gik efter at vinde. Og det er super vigtigt, at de er i stand til at præstere i de afgørende kampe, specielt nu, hvor vi skal til DM,” sagde træner Bo Rudgaard, der gennem et stykke tid sammen med pigerne har arbejdet med netop det mentale.

“Det er vigtigt, at de individuelt finder ud af, hvordan de bliver klar. Nogen skal have ro for sig selv før en kamp, andre noget andet. Nogen skal have en skideballe, hvis det ikke kører, for at finde det frem, der skal til, andre skal have ros. Så man skal som træner turde behandle spillerne forskelligt, for at behandle dem ens. Og så er det sindssygt vigtigt, at de forstår, at ingen er over holdet. De beslutninger, jeg træffer, træffer jeg for at finde det bedste hold i situationen. Det er vigtigt, at de går på banen med dén indstilling,” forklarer Rudgaard, i øvrigt stor-fan af fodboldholdet Liverpool, hvis motto er “You’ll never walk alone” – hvilket pigerne bestemt ikke er i tvivl om.

Onsdagens kamp blev da også en kollektiv optur for holdet, som sprudlede og fandt flotte detaljer frem og kæmpede for hinanden.

“Vi spillede vores måske bedste kamp hidtil og dækkede super godt op. Det betød, at Freja Bossen havde mange redninger, og vi fik gang i vores kontraspil,” tilføjede han.

Han var også godt tilfreds med, at Skanderborg fik løst Viborgs offensive forsvarsspil.

“Vi valgte de rigtige løsninger, og fik brugt holdet godt hele vejen rundt, hvilket den brede målscore jo også viser. Alle bød sig til og lavede mål, og det er en svær opgave at dække op overfor.”

Særligt venstrehånden fra Mia Møller, som blev topscorer med 7 mål, lynede, mens straffekastskytten Sofie Amalie Skovsager stensikkert hamrede bolden i mål fem gange i træk.  

Målsætningen er nu at gå benhårdt efter at vinde de to sidste kampe over hhv. Team Tvis Holstebro og Randers, så holdet bliver etter i puljen.

Bo Rudgaard er ikke overrasket over, at Skanderborg snupper den ene af de to jyske pladser ved DM.

“Det bør være os og FCM. Vi har de bredeste hold, og det er udslagsgivende, at der på et hold er mulighed for at blive skiftet ud og få pause.”

Hvorvidt Skanderborg-pigerne går hele vejen til DM-guldet, som for to år siden ved U16-DM, også i Gudme, er spændende – muligheden er der.

“De fire finalehold vil være jævnbyrdige. Det afgørende er, hvem der først får kastet nerverne og tør spille håndbold,” er Skanderborgtrænerens vurdering.

Målscorere for Skanderborg: 

Mia Møller 7, Sofie Amalie Skovsager 6, Suzanne Bækhøj 5, Caroline Theill 2, Nicoline Berthelsen 2, Marie Aamand Sørensen 2, Laura Damgaard 2, Amalie Grøn 2, Thea Riis 1, Emma Apel 1.

U18P Viborg

Website Security Test