Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

EHF bremser Johan Hansen

Webredaktør, udgivet d. 2. april, 2014

Vores færøske fløjraket Johan Hansen kommer alligevel ikke med det danske U20 landshold til EM kvalifikation i denne uge. DHF og det færøske håndboldforbund havde ellers opnået enighed om at Johan Hansen kunne få sin karantæne for at skifte nationalitet nedsat fra 3 til 2 år. Derudover mente man også at have opklaret at den U23 kamp Johan havde spillet for Færøerne, ikke var at betegne som en officiel landskamp.

Johan Hansen 2013 16Da Johan Hansen blev udtaget til U20 landsholdets EM kvalifikation i denne uge, kom der dog andre meldinger fra EHF. De regler der før omhandlede nedsættelse fra 3 til 2 års karantæne, er iflg. EHF blevet annulleret og findes dermed ikke længere. EHF mener samtidigt at den pågældende landskamp hvor Johan optrådte i er officiel og at reglerne nu er således at der minimum skal gå 3 år fra den omtalte kamp, før Johan kan optræde i den danske landsholdstrøje.

Johan Hansen optrådte i januar 2012 allerede som U16 spiller, i U23 Challenge Trophy for Færøerne i Serbien. En turnering for de lavere rangerende håndboldnationer og her mødte Færøerne i finalen Moldova. Det er denne finale som EHF mener, er en officiel landskamp og derfor er Johan spærret i rødt og hvidt indtil januar måned 2015.

En dybt ærgerlig situation for Johan Hansen, der dermed også går glip af muligheden for at spille EM i Østrig til sommer. Danmark skal dog først lige kvalificere sig, og det foregår på fredag, lørdag og søndag i Prag. De danske VM guldvindere møder Tjekkiet, Polen og Slovakiet.

Johan Hansen (4)

Website Security Test