Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Egon Mogensen i Hall of Fame

Webredaktør, udgivet d. 22. april, 2014

Hall of fameI pausen af onsdagens sidste hjemmekamp mod Nordsjælland blev det første medlem af den nystartede Skanderborg Håndbold Hall of Fame afsløret.

Det blev træner legenden Egon Mogensen der blev medlem nr. 1 og det var publikum tydeligvis enige i, da Egon høstede dagens største bifald i forbindelse med udnævnelsen.

Her kan du se stikord til Jens Christensens tale for Egon Mogensen:

Mest for andre

Det har altid været Egon metier – hellere tale om og påvirke andre  – end tale om sig selv.

67 år gammel. Syg fra 2007.

Gift med Britta Mogensen – lærte ham at kende fra 1968.  3 drenge Claus –Lars og Søren.

Udlært som frisør ved Nolle i 1964, var derefter ved Eivind Andersen på Møllegade inden han kom til Århus. Startede i PTL, Silkeborg fra 1972, hvor han har været i 36 år. Flyttede fra frisør faget for at kunne passe sine 2 hjem – privaten + M.B. Hallen.

Claus født i januar 1973.

Egon var også en dygtig fodboldspiller i Skanderborg – især som én af de dygtige ungdoms og ynglinge spillere., sammen med folk som Kurt  Bach – Ove Nygård – Jens Bruun – Poul Ove Stål m.fl.

Egon Mogensen Hall of Fame portrætter 4k_Side_3Har som aktiv håndboldspiller været en dygtig målmand på Skanderborgs 1. hold – den gang i kvalifikationsrækken som det højeste.

 Træner i knap 30 år startende omkring 1970 hvor Egon trænede bla damerne i Skanderborg Boldklubs Håndboldafdeling med bla Aase Jensen og Britta Mogensen, samtidig med at han også var herretræner i Vrold IF.

Sluttede som træner i 98/99 med herre junior division hvor Søren Mogensen var med på holdet, som deltog i DM spillet denne sæson.

Havde inden da også afløst som holdleder for ligamandskabet, når Frank skulle have fri

Har vært den mest betydende herretræner, og de spillere der spillede os i pokalfinalen mod GOG og efterfølgende rykkede i ligaen – som 1. år hed 1. division – samt deltagelsen i Europa Cup  – var med spillere fra nogle af  Egons hold  – 8 ud af 12 spillere var af egen avl – og var amatører.

Været deltager i en række DM finaler – blandt andet mod dengang legendariske Virum Sorgenfri med Klaus Bruun Jørgensen, som med baggrund i et enkelt mål fik guldet og Egon måtte nøjes med sølv.

Har haft en afstikker til Ry, da Jørgen Vodsgaard var halinspektør der – efterfølgende har begge Vodsgaards drenge:  Casper og  Nicolaj – spillet i Skanderborg.

Egon har fungeret som dame- og herretræner – junior og ynglinge herre og på den måde har han været træner for først Britta, siden Claus, Lars og Søren, samt en lang række af stadig aktive i håndboldmiljøet – også i Skanderborg –  har Egon haft stor betydning for.

Bla Kenneth Thrane som har indrammet den første medalje fra en pokalfinale for Kolding mod GOG. Den har han foræret til Egon sammen med nogle pæne ord.

Også Jesper Holm blev ”vækket” af Egon, som klart fortalte hvad der skulle til – og hvad der ikke skulle til – det har været afgørende for Jespers efterfølgende karriere i håndboldverdenen.

Udover det lokale virke, har Egon også fungeret som kredstræner i JHF regi.

Egon har sat mange aftryk på håndboldspillere, men bestemt også hans måde at være træner på, har afledet mange trænere, hvor vel Michael Voss er én af de sidste som stadig er aktiv, og som udøver sin gerning med udgangspunkt i det som de selv har været igennem som ungdomsspillere.

Det er en meget stor dag og en markant og velfortjent hædring vi i dag udøver ved at udpege Egon Leth Mogensen til den første og nr. 1 i Skanderborg Håndbolds Hall Of Fame.

Se Hall of Fame filmen om Egon Mogensen, med onsdagens taler samt lidt historik fra gamle dage:

Stort tillykke til Egon Mogensen – Skanderborg Håndbold Hall of Fame medlem nr. 1

Website Security Test