Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Drama i vente

Webredaktør, udgivet d. 10. april, 2014

drama 2Både kvalifikations og slutspillet går nu ind i den absolut afgørende fase, og det ligner et vaskeægte drama i begge ender af ligaen.

Slutspillet er over halvvejs og der er stadig realistisk mulighed for hele 7 hold kan blive danske mestre. Kun Århus Håndbold er tabt af feltet efter vi er gået ind i 4. spillerunde, så her venter der drama for alle pengene i de afgørende kampe de kommende uger.

I kvalifikationsspillet er der heller ikke så meget afgjort endnu, hvor der kun mangler 2 runder.  Skanderborg er det eneste af de 8 hold der er sikret endnu en sæson i ligaen, mens Skive definitivt er rykket ned i 1. division efter det er afgjort at Ribe-Esbjerg ikke bliver fratrukket point, selvom klubben har brugt ulovlig spiller i kvalifikationsspillet.

Bemærkelsesværdigt er det at hele 2 klubber fra ligaen begge har tabt alle deres 4 første kampe. Både Nordsjælland og Skive står noteret for 4 nederlag efter 4 kampe, og det er vist aldrig sket før i kvalifikationsspillets historie.

I pulje 1 er det som sagt afgjort at Skanderborg tager sig af den ene af de 2 direkte ligapladser. Odder og Lemvig kæmper om den anden plads, og her skal vore naboer fra Odder kun bruge yderligere 2 point i de sidste 2 kampe for at sikre sig denne. Chancen er dog også at Lemvig taber i Skanderborg på lørdag, så er Odder også kvalificeret til ligaen for første gang i klubbens historie. Nordsjælland kæmper med det yderste af neglene for at redde sig en ekstra kvalifikationskamp mod den anden 3ér fra pulje 2, men det kræver minimum 3 point i de 2 kampe hjemme mod Odder og ude mod Skanderborg i sidste runde, mens Lemvig ikke må få yderligere point. Det ligner umiddelbart Skanderborg og Odder på de 2 øverste pladser og Lemvig i den ekstra kvalifikationskamp.

drama 1I pulje 2 er Skive som sagt allerede rykket ned i 1. division. Ribe-Esbjerg og Mors ligger side om side med 7 point, og Team Sydhavsøerne er sikker på minimum en 3. plads med 5 point. TSHØ skal have flere point en de 2 ligahold jf. propositionerne, så det kræver minimum 3 point yderligere i de 2 sidste udekampe, mens enten Ribe-Esbjerg eller Mors-Thy ikke må få flere point. Det ser svært ud for holdet fra Maribo, men derfor kan det meget vel blive til liga debut for de røde fra Lolland Falster. Holdet er som sagt sikret minimum 3. pladsen og i de ekstra kampe om den sidste ligaplads er TSHØ bestemt ikke uden chancer. Skulle de ramme Lemvig vil TSHØ have hjemmebane i en eventuel 3. og afgørende kamp.

Det bliver sindsygt spændende de kommende 2 uger i både kvalifikationsspillet og slutspillet.

Vi spiller lørdag kl. 16.00 mod Lemvig mens Nordsjælland tager imod Odder kl. 15.00 samme dag.

Med en grøn sejr over Lemvig spiller vi således Odder Håndbold i ligaen – en ganske interessant betragtning.

Se det forkromede overblik over både kvalifikationsspillet og slutspillet her: kvalifikationspuljer

Website Security Test