Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sønderjyske – Skanderborg referat

Webredaktør, udgivet d. 2. marts, 2014

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 34-28 (14-14)

En sejr i Sønderborg havde givet os en plads i slutspillet i herre ligaen. Det var status efter at BSV tabte hjemme til Skjern, men den gyldne mulighed blev desværre misset. Vi tabte 34-28 til et heroisk kæmpende Sønderjyske hold, der mere lignede et hold der kæmpede for den eftertragtede plads i slutspillet end vi selv gjorde.

Sønderjyderne kom ud til kampen som skudt ud af en kanon, mens vore drenge virkede hæmmet af nerver og havde rigtigt svært ved at score mål på et hårdt tacklende sønderjysk forsvar og en yderst velspillende Anders Petersen i hjemmeholdets mål. Efter 10 minutter var vi bagud 7-2 og det så ualmindeligt svært ud. Langsomt men sikkert kom vi dog tilbage i kampen, og efter 21 minutter fik vi kontakt igen på et langskuds drøn af de større fra Michael Pedersen til udligning 10-10. Derefter vekslede spillet frem og tilbage og vi kunne gå til pausen med 14-14.

Der var slet ikke samme kvalitet i vort forsvarsspil som i onsdagens sejr over BSV, og det smittede selvfølgeligt også af på antallet af redninger i målet. Sønderjyske lykkedes derimod rigtigt godt med deres forsøg udefra, og reelt blev vi bombet hjem til Skanderborg af de 4 Sønderjyske bagspillere.

Efter pausen scorede begge hold et enkelt mål i første minut, og herefter kom der 4 skæbnesvanger minutter hvor vi reelt tabte kampen og slutspillet. De famøse 4 minutter blev tabt hele 6-0, og herefter blev det op af bakke resten af kampen. Hjemmeholdet fightede som om de spillede OL finale, godt bakket op af 2.098 heftigt klappende tilskuere. Skanderborgs medbragte busfuld tilskuere gjorde også hvad de kunne, men desværre var det ikke nok til at vække de grønne af den nervøse døs.

Skanderborg kæmpede dog videre og gav aldrig op. På trods af en udvisning af Jeppe Krogh kom vi efter 23 minutter op på 28-27 i undertal, og håbet blev pludseligt tændt igen. Herefter scorede hjemmeholdet 2 gange og Jesper Holm forlangte timeout. Vi var stadig med i kampen og umiddelbart efter kom kampens mest dramatiske episode. Observatøren dømte en 2. minutters udvisning til Michael Pedersen for forkert udskiftning. Den dom var der ingen på den grønne bænk der på nogen måder var enige i og det kom til en ganske ophidset dialog med Sønderjyske officials der også mente de skulle blande sig i debatten med trænere og observatør. Et yderst kritisk tidspunkt at få en udvisning og boldtab på, og det gjorde at Jesper Holm måtte satse alt i slutminutterne. Hjemmeholdet fik frie afslutninger og vi satte en ekstra markspiller ind i angrebet. Den satsning gav ikke pote og Sønderjyske fik held til en række nemme scoringer i slutfasen, hvorfor slutresultatet blev et lidt større nederlag end nødvendigt var.

Man må tage hatten af for Sønderjyske der kom med alt hvad de havde og de sparede på ingen måde nogen eller noget. Det var de foretrukne spillere der spillede kampen igennem og der blev ikke brugt meget af bredden, som man måske kunne have håbet lidt på fra vor side. Vi lignede derimod et hold der var præget ret voldsomt af kampens betydning og vi var endog meget langt fra den kvalitet som vi viste på hjemmebane for blot 3 dage siden.

Konklusionen må efterfølgende være klar – Sønderjyske ønskede højrere at ende i pulje med BSV end Skanderborg.

Vi har nu 2 uger til at fordøje skuffelsen og gøre os klar til det ualmindeligt krævende op/ned spil.

Vi får med 100 % sikkerhed Nordsjælland med i puljen, som kommer over med 1 point, mens vi selv får 2 point på forkant. Derudover får vi 2 hold fra 1. division uden point, nummer 2 og nummer 4. Nummer 2 er lige nu Odder, som dog kan blive overhalet af Team Sydhavsøerne søndag i sidste spillerunde. Nummer 4 er Lemvig, som dog også kan blive overhalet af Tønder i sidste spillerunde. Men som tingene står lige nu er det en pulje med Skanderborg, Nordsjælland, Odder og Lemvig. Den endelige pulje findes søndag eftermiddag når 1. division er færdigspillet.

 Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lars Jacobsen 6, Mikkel Kaagaard 5, Peter Balling 5, Morten Kirk Olesen 3, Michael Pedersen 3, Tim Sørensen 2, Lars Mousing 2, Johan Hansen 1, Kasper Povlsgaard 1.

Målscorer Sønderjyske:

Simon Kristiansen 8, Anders Zachariassen 5, Daniel Eggert 4, Andreas Toudahl 4, Claus Kjeldgaard 4, Kasper Køser 3, Andreas Nielsen 2, Steffen Riisbøl 1, Morten Thrane 1, Martin Kjærgaard 1, Magnus Gullerud 1.

Website Security Test