Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Lemvig – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 14. marts, 2014

Lemvig Håndbold – Skanderborg Håndbold 27-28 (14-17)

Der var lagt op til det årlige kvalifikations drama da vi åbnede kvalifikationsspillet på udebane mod Lemvig. Kønt vidste vi på forhånd at det ikke ville blive, og det holdt på alle måder stik. Spændende blev det derimod og kampen gik til absolut sidste sekund.

Happy HourLemvig fredag aften er altid en speciel oplevelse. Når man så samtidigt rammer en dag med orkan og dermed ingen fiskere på havet, krydret med et hyggeligt for-arrangement med happy hour og fadbamser til 15,- i glassalen i timerne op til kampen, så er det en særdeles alvorlig prøvelse at være både modstander og dommer i Vestjysk Bank Arena. Stemningen var ganske fantastisk, altså hvis man var hjemmehold. Tørfisk drønede ufortrødent ud af højtalerne, nok den sidste bastion for det gamle håndbold hit VLTJ, men det er sgu håndboldstemning som det bør være.

Skanderborg startede rigtigt skidt defensivt og fik slet ikke fat i hjemmeholdets angrebsspil de første 15 minutter af kampen. Efter 11 minutter var vi allerede håbløst bagefter ved 8-4 og efter knap 18 minutter bagud 7-11 blev det for meget for Jesper Holm, der forlangte timeout. Det hjalp i den grad og pludseligt fik Skanderborg gang i både defensiv og offensiv. 4 mål i træk blev omvendt for meget for Arne Damgaard, der trak sin første timeout. Skanderborg fortsatte dog de gode takter, anført af en velspillende Linus Persson i målet. Den gode afslutning gjorde at vi kunne gå til pausen foran 17-14, og man fornemmede at der var ved at være styr på tingene. Lemvig spillede ganske fremragende de første 15 minutter, men derefter faldt niveauet heldigvis.

Tim Sørensen 2013 17Efter pausen kom de grønne igen godt ud og bragte sig med 2 hurtige må foran med 5 mål. Det var tilsyneladende det der IKKE skulle ske, for det blev signalet til en rigtig skidt periode for udeholdet. Lemvig lavede 4 mål på 2 minutter og kampen var igen helt åben. Hjemmeholdet havde skiftet Alexander Jacobsen ind i målet, og han fik en helt afgørende rolle resten af kampen. Gang på gang hev han mirakel redninger frem af posen og han kunne alene have afgjort kampen til hjemmeholdes fordel. Eneste Skanderborg spiller, der havde styr på den unge målmand, var Tim Sørensen, der spillede en fremragende kamp og blev topscorer med hele 11 rene mål.

Fra det 36. minut og resten af kampen var der maksimalt 1 mål i forskel på de 2 hold. Afslutningen blev en ren gyser, hvor sejren kunne have gået til begge hold. Sådan ER kvalifikationsspillet nu engang bare, det er ren fight og nerve og denne kamp var bestemt ingen undtagelse. I slutminutterne havde Skanderborg masser af chancer for at bringe sig afgørende foran, men både Tim Sørensen og Peter Balling brændte kæmpechancer i slutfasen, og afgørelsen lod vente på sig. Den kom først i sidste minut, med Skanderborg i angreb og tæt på passivt spil. Jesper Holm forlangte timeout og fik sat et dobbelt VIP op med Tim Sørensen som sidste hånd, og denne gang svigtede den elegante højre fløj ikke. Med 26 sekunder igen scorede han sit 11. mål og bragte Skanderborg foran med 28-27, hvilket også endte med at blive kampens resultat.

Et drama af de større endte med 2 point, som ligeså godt kunne have endt med 0. Det var ren nerve, og vi havde de bedste nerver, da tingene skulle afgøres. Sejren bringer os på 4 point, mens Lemvig forbliver på 0 point. Nordsjælland og Odder mødes først søndag og afgør deres første kamp i puljen.

Om præcis en uge, fredag kl. 19.00, venter der nu en af årets mest spændende kampe, mod lokalrivalerne fra Odder Håndbold, og mon ikke det betyder at de røde lygter igen kan tændes udenfor gymnastiksalen på Moren Børup Vej 3.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Tim Sørensen 11, Lars Mousing 4, Kasper Povlsgaard 3, Peter Balling 3, Lars Jacobsen 2, Mikkel Kaagaard 2, Michael Pedersen 2, Martin Risom 1.

Målscorer Lemvig Håndbold:

Stian Jørgensen 5, Andreas Holst Jensen 5, Rasmus Porup 4, Simon Rostved 4, Casper Christensen 3, Troels Aagaard 2, Sebastian Thor 1, Matias Damgaard 1, Mads Paulsen 1, Jonas Gade 1.

Dommere Jørn Thomsen & Lars Bjerregaard.

Website Security Test