Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

NSH – Skanderborg 23-27

Webredaktør, udgivet d. 26. marts, 2014

Nordsjælland Håndbold – Skanderborg Håndbold 23-27 (10-16)

Scenen var sat i en af de mest historiske håndbold bastioner, Helsingør Hallen. Årets 3. møde med Nordsjælland hvor de 2 første var vundet ganske stort. Da der stod kvalifikationsspil som overskrift på dagens opgør, var vi dog forberedt på at det var en helt anden opgave end de 2 foregående. Hjemmeholdet med ryggen mod muren efter 2 nederlag i de 2 første kampe, og udeholdet i en såret udgave efter 2 dårlige præstationer i deres 2 første opgør.

Tim Sørensen 2013 17Specielt forsvarsspillet har været langt under det niveau vi har leveret igennem de 26 kampe i ligaen i denne sæson, men det var tydeligt fra kampens start at der var fokus på at få ændret det faktum. Efter en lidt rodet og nervepræget start, fik Skanderborg godt fat i den defensive ende af banen og dermed kom vores normale gode kontra spil også i gang igen. Ved stillingen 3-3 efter 6 minutter fik vi hul på bylden og scorede derefter de næste 4 mål i kampen, og den føring skulle vise sig at holde kampen ud. Pausestillingen var 16-10 til Skanderborg, og man havde en ganske fornuftig følelse på pausetoilettet.

Efter pausen kom Nordsjælland godt igen via et par hurtige udvisninger til Skanderborg. 4 mål i træk fra 11-17 til 15-17 gav lidt nerve i Helsingør Hallen, men det blev meget kortvarigt. Straks svarede de grønne igen med 3 hurtige mål bragte Skanderborg sig igen komfortabelt foran og det lykkedes ikke hjemmeholdet igen at komme tættere på. Skanderborg kunne trække tempoet ud af kampen det sidste kvarter og få sparet de spillere der havde mest brug for pause frem mod næste opgave.

Michael Pedersen 210314-10Dagens 25 års fødselar Michael Pedersen blev med uventet stor succes bragt i spil som 3er i forsvarsspillet, og fik vist at hans paradespil er af usædvanlig høj kvalitet, på trods af mange års forsvarspause. I den anden ende blev han sat ind som stregspiller, og her viste han også klassen med flere skarpe screeninger og sågar en lækker stregscoring.

Angrebsmæssigt var Tim Sørensen igen flyvende med 9 mål, hvor størsteparten var i samspil med hans gamle fløjkollega fra ungdoms landsholdene Andreas Væver, deres samspil var at høj kvalitet.

Målmands situationen har været en stor bekymring siden Linus Persson blev skadet i Odder kampen, men Niels Guldborg fik lavet et meget flot comeback og med 12 redninger havde han en stor andel i at vi kunne tage hjem med en sikker sejr. Hjemmeholdet var uden topscorer Luca Mitrovic og det gjorde ikke tingene nemmere for det nu voldsomt pressede hold fra det nordlige sjælland. Der er en reel risiko for at vi i næste sæson har en herre liga helt uden hold fra sjælland, hvilket vil være tæt på en katastrofe for dansk håndbold.

Da Odder samtidigt vandt i Lemvig er stillingen i kvalifikationspulje 1 nu:

Skanderborg 6, Odder 6, Lemvig 2, Nordsjælland 1.

Ligapladsen kom væsentligt nærmere og der er nu lagt i ovnen til at vinderen af lokalopgøret i Odder på søndag samtidigt sikre sig en plads i ligaen 2014/2015.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Tim Sørensen 9, Lars Mousing 4, Michael Pedersen 3, Peter Balling 3, Kasper Povlsgaard 2, Morten Kirk Olesen 2, Lars Jacobsen 2, Johan Hansen 1, Martin Risom 1.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Jonas Løkken 7, Anton Runarsson 4, Atli Ingolfsson 3, Angu Kreutzmann 3, Magnus Landin 3, Milutin Dragicevic 1, Mads Bjørn Eriksen 1, Sonny Landberg.

Website Security Test