Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Hovedret: Odder Håndbold

Webredaktør, udgivet d. 20. marts, 2014

Første runde af kvalifikationsspillet gik nærmest som man kunne forvente. Der var drama i samtlige 4 kampe, hvoraf de 3 blev vundet med mindst mulig margin, nemlig 1 mål. 2 af de 3 1. divisionshold vandt deres kampe over ligahold, så alt er som det plejer.

odderhjhjhNu står næste runde så for døren, og nu skal 1. divisionsholdene så på udebane. Runden hedder Skanderborg–Odder, Nordsjælland-Lemvig, Ribe/Esbjerg-Team Sydhavsøerne & Mors/Thy-Skive.

Fredagens modstander Odder Håndbold har vi ikke mødt i turneringen de sidste par sæsoner. Holdet er kvalificeret som nr. 2 i 1. division, og opnåede 34 point i 24 kampe. Vore naboer var dog hele 10 point efter de direkte oprykkere fra HCM, mens der var 5 point ned til den kedelige 5. plads som TM Tønder tog sig af i denne sæson.

Odder Håndbold har befundet sig i 1. division i en årerække, og har én gang tidligere deltaget i kvalifikationsspillet, nemlig i sæsonen 2010/2011 hvor de endte sidst og langt fra en liga plads. Det er nu fortid og Odder Håndbold stiler efter at rykke op i ligaen for første gang i klubbens historie. Siden vi sidst mødte Odder Håndbold er der sket rigtigt meget på og omkring holdet. Væk er den legendariske trænerduo Peter Bredal og Flemming Jørgensen, og før sidste sæson kom den unge Morten Secher til fra Aalborg Håndbold, hvor han blandt andet stod bag flere U18 drenge DM guld til den tidligere så stærke ungdomsklub.

Sidste sæson blev Odder Håndbold nummer 5 i 1. division og var langt fra kvalifikationsspillet. Op til denne sæson er der skiftet kraftigt ud på holdet og det har åbenlyst båret frugt. Væk er den tidligere storforbruger af Odder billetter Søren Stoklund og spillere som Mads Kalstrup, Morten Bjerregaard og Lasse Andersen. Der er hentet masser af nye spillere ind før denne sæson, og her er flere kendte navne af Skanderborg Håndbold. Martin Mauer Larsen og Jesper Johannesen blev begge hentet fra Skanderborg, mens Torben Petersen kom til fra Tønder. Midterforsvaret er blevet skiftet helt ud, hvor de 2 store drenge Søren Trads og Hasan Terza (Bosnien) nu uddeler øretæver. Ud over de 2 nævnte Skanderborg drenge er der flere tidligere grønne klædt i blåt fredag aften. Morten Dueholm, Michael Kabel og Mathias Sehested kan se frem til et gensyn med deres gamle hjemmebane på Morten Børup Vej.

Den helt store profil for Odder Håndbold har i denne sæson væren Kristian Klitgaard. Den tidligere Tønder fløj, lavede hele 161 mål i de 24 grundspilskampe og blev en suveræn topscorer i årets 1. division. Det blev fulgt op med hele 12 mål i den første kamp i kvalifikationsspillet mod Nordsjælland, så her er en spiller der kan noget på egen hånd. Torben Pedersen er næstmest scorende for fredagens gæster i æsken, men han kom slet ikke på banen imod Nordsjælland. Det gjorde til gengæld Martin Mauer Larsen, der med 9 mål og en i øvrigt fantastisk indsats viste prøver på hans store talent. Mauer har blot lavet 23 mål i grundspillet, men ser ud til at toppe på det rigtige tidspunkt.

Cheftræner Jesper Holm og Aksel Nørgaard var på plads i Spektrum Odder under kampen mod Nordsjælland. Her kunne de se et sprudlende Odder hold, der i store dele af kampen mod ligaens nummer 11 spillede rigtigt flot og effektivt håndbold. Alt lykkedes nærmest i den offensive ende af banen, mens der også blev vist eksempler på hvorfor Odder Håndbold i denne sæson er på en meget meget sikker sidsteplads på fairplaylisten i 1. division. Det blev godt nok kun til 4 udvisninger, men det var ikke nødvendigvis et billede der matchede regelsættet.

Der bliver gået til stålet i den blå defensive ende af banen, så der kan meget vel blive nok at se til for fredagens dommerpar, der heldigvis er i den rutinerede kategori via Leif Poulsen og Henrik Mortensen.

Cigaræsken 2Scenen er på alle måder sat til en drømme håndboldkamp fredag aften i Cigaræsken.

Odder vil i ligaen – Skanderborg vil i ligaen – begge hold har vundet første kamp – lokalopgør.

Det bliver ikke meget større på disse kanter og vi håber at de sidste 300 billetter der sælges i døren fra kl. 17.30 bliver solgt, så vi kan få en kæmpe håndboldfest stablet på benene.

Kom i god tid – billetsalget åbner 17.30 og Cafe Grøn i Hjertet har stegt flæsk med persillesovs som dagens ret. Det bliver ikke bedre…..

 

Website Security Test