Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Mors-Thy – Skanderborg 26-29

Webredaktør, udgivet d. 6. december, 2013

Af Katrine Rubeck Olesen og Heidi Møller Eskildsen

Mors-Thy Håndbold – Skanderborg Håndbold 26-29 (10-13)

Det plejer at være tæt, når Skanderborg Håndbold og Mors-Thy tørner sammen, og det blev det også, da holdene mødtes fredag aften på Bette Balkan.

Linus Persson 2013 14Linus Persson var tilbage i målet, efter han de seneste to kampe har siddet ude med en skade i baglåret. Til gengæld måtte Andreas Væver tage plads på bænken fra start med en drilsk lyskenskade, og han kom kun på banen til straffekast, som han dog også satte ind med sikker hånd – tre mål på tre forsøg. Derudover var udeholdet stadig uden både Martin Risom og Rasmus Kaagaard.

Skanderborg Håndbold tog føringen fra start, og var efter tre minutter foran 2-0. Den føring blev udbygget til 9-4 efter 18 minutter som resultat af et stærkt og solidt forsvar og en god præstation af Linus Persson i målet.

Lige inden pausen tydede det dog på, at koncentrationen svigtede en smule hos drengene, og det udnyttede hjemmeholdet. Dog ikke mere, end at Jesper Holm og spillerne kunne gå i omklædningsrummet til pause foran 13-10.

Kort inde i anden halvleg blev Mads Thomsen ramt af Skanderborgs første udvisning. En udvisning som resulterede i, at Mors-Thy endnu en gang halede ind på Skanderborg, og efter fem minutter var føringen reduceret til et enkelt mål med stillingen 14-13.

Da de ikke formåede at øge føringen igen, tog Jesper Holm efter knap ti minutters spil konsekvensen. Linus Persson blev taget ud i angrebsspillet, så Peter Balling kunne løbe på banen og agere ekstra markspiller.

Morten Kirk Olesen 2013Det gav pote.  Fire gange i træk forsøgte Skanderborg sig med den ekstra markspiller, og alle fire gange satte Morten Kirk Olesen bolden sikkert i nettet bag Mors-Thy keeperen Søren P.

Men efter 13 minutter måtte Linus Persson smide sig i gulvet, da skaden i baglåret sprang op. Christian Trans kom på banen og vikarierede i målet resten af kampen.

Umiddelbart efter blev Jeppe Krogh for første gang sat i spil for at tilføre noget ekstra energi til forsvaret. På dette tidspunkt var kampen særlig tæt og intens, og hjemmepublikummet var for alvor kommet i stemning.

Publikummet hjalp Mors-Thy med at hænge i, men Skanderborg var hele kampen ét skridt foran. Med et par vigtig redninger fra Christian Trans i slutminutterne, rykkede Skanderborg fra hjemmeholdet, og var med fire minutter tilbage foran 28-24.

Balkan 6 Mors-Thy keeperen Søren P gjorde ellers sit for at ændre på stillingen med en scoring fra eget målfelt, men det ændrede ikke på kampens udfald, og Skanderborgs ligaherrer sikrede sig sejren på 29-26.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Michael Pedersen 8, Morten Kirk Olesen 4, Mikkel Kaagaard 3, Peter Balling 3, Andreas Væver 3, Lars Jakobsen 2, Mads Thomsen 2, Lars Mousing 1, Kasper Povlsgaard 1, Tim Sørensen 1, Jeppe Krogh 1.

 Målscorer Mors Thy Håndbold:

Kasper Kvist 8, Tobias Ellebæk 5, Jac Karlsson 4, Jesper Meinby 3, Asbjørn Madsen 2, Tobias Rasmussen 1, Gudmundur Arni Olafsson 1, Rasmus Rokkjær 1, Søren Pedersen 1.

Website Security Test