Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Torben Winther: Vi er skrøbelige

Webredaktør, udgivet d. 25. november, 2013

Den tidligere danske landstræner Torben Winther stod igen på trænerbænken i Morten Børup Hallen lørdag eftermiddag. Denne gang for TMS Ringsted, hvor han er trådt til efter at cheftræner Jens Stuhr opsagde sin stilling for et par uger siden.

Jeg tror, vi blev lidt bange for at vinde i dag. Vi fører jo med 5 efter de første 30 minutter og falder så helt sammen, da Skanderborg kommer godt ud fra pausen. Man skal tænke på at vi her har at gøre med et hold, der har oplevet meget modgang, og selvtilliden er ikke så stor efter så mange nederlag.

Skanderborg kommer langt mere aggressivt ud efter pausen, og det slår vores spil i stykker. Vi formår ikke at komme i den samme fart som i 1. halvleg, og da vi så brænder et par chancer i starten, så går det lige pludseligt hurtigt den forkerte vej. Så er det tydeligt, at vi er meget skrøbelige.

Min opgave i Ringsted er primært omkring det taktiske og få nogle faste aftaler sat sammen, og det syntes jeg også holder langt hen af vejen i dag, men bare ikke i det første famøse kvarter efter pausen.

Det var bestemt ikke min plan, at jeg skulle tilbage til et job i den bedste danske herre række, da vi kom hjem efter 3 år i Schweiz. Men da Jens Stuhr sagde sit job op, så stod klubben jo i et dilemma, og Torben Nielsen stod alene med opgaven. Jeg har et 60 % job på en skole ved siden af mit arbejde med talenterne i TMS, og det er lykkedes at få noget fleksibilitet ind i den aftale, så jeg fik mulighed for at hjælpe klubben.

Jeg er blevet 64 år gammel og havde nogle lidt andre prioriteter end at træne tophåndbold. Jeg har trods alt været håndboldtræner i 33 år, så mine prioriteter var lidt mere lagt over på at bruge noget mere tid sammen med familien. Sådan skulle det så ikke gå lige nu, men jeg nyder selvfølgeligt også at være med der hvor det sker. Jeg nyder også ikke at stå med det øverste ansvar, men kan gå lidt i baggrunden bag Torben Nielsen og arbejde med tingene. Vi har lavet en aftale resten af denne sæson, og så må vi se hvad der sker. Som sagt lå det på ingen måde i mine kort, at jeg skulle tilbage til liga håndbold, men sådan gik det altså alligevel.

 Fakta:

Torben Winther (født 16. januar 1949 i Holbæk) der i perioden 2000-2005 var landstræner for Danmarks herre landshold. Han opnåede to EM-bronzemedaljer. I 2005 blev han fyret på grund af en skuffende 13. plads ved VM 2005.

Torben Winther 3

 

Trænerkarriere

 • 1982-1986: Helsingør FC
 • 1986-1989: SAGA/FIF
 • 1989-1990: Rødovre HKs kvinder
 • 1990-1994: Helsingør IF
 • 1994-1997: Roar Roskilde
 • 1997-2000: Team Helsinge
 • 2000-2005: Landstræner for Danmark
 • 2005-2006: Nordsjælland Håndbold
 • 2006: Holbæk Elitesport
 • 2007-2010: Ystads IF
 • 2010-2013: HC Kriens-Luzern
 • 2013-xxxx: TMS Ringsted
Website Security Test