Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

TTH – Skanderborg 30-29

Webredaktør, udgivet d. 29. november, 2013

Team Tvis Holstebro – Skanderborg Håndbold 30-29 (19-18)

Det blev et noget uventet drama da Skanderborg drog til Det Vilde Vesten, for at møde de lokal cowboys fra Holstebro. Et skadesramt Skanderborg hold mod et fuldtalligt tophold på udebane, kunne på forhånd godt lugte alvorligt af en sikker hjemmesejr. Det blev også til hjemmesejr, men den var bestemt ikke sikker, og det var endog meget ufortjent.

Peter Balling 2013 (3)Der var blandt alle implicerede fuld enighed i spillergangen efter kampen om at det var tæt på tyveri ved vestlig tusmørke, og Skanderborg lejren havde rigtigt svært ved at kapere at både egne fejl og dommer præstationen den sidste fjerdedel af kampen.

Starten på kampen var ganske tæt og lige, og hjemmeholdet praktiserede deres moderne ultra offensive forsvarsspil, som vi dog havde rimeligt godt styr på. Tvis havde store problemer med vores hurtig midte og der kom mange mål på den konto fra grøn hånd igennem hele kampen.

Efter 13 minutter var alt lige via 8-8 og her erstattede Christian Trans, Niels Guldborg i målet, hvilket skulle vise sig at være en rigtig fin disposition. Legenden fra Vestergade, søn af Ingrid & Hans Trans, stod en formidabel kamp og overstrålede klart alle de 3 øvrige målmænd på banen, inklusive vores tidligere Jonas Hansen, i dagens anledning iført skrækkelig orange målvogterdragt.

Mod slutningen af 1. halvleg var Tvis ved at skabe et hul ved 19-15, men 2 flotte kontra scoringer af Mikkel Kaagaard og kampens bedste mål af Peter Balling, gjorde at vi igen fik kontakt og kunne gå til pause kun bagud 19-18.

Topscorer Andreas Væver måtte gå ud efter få minutter pga en mindre lysken skade, og kom derefter kun på banen ved straffekast. En ærgerlig skade på en dag hvor han kunne have gjort rigtigt ondt på hans yndlings beskæftigelse, ultra offensive forsvar. Mikkel Kaagaard spillede en rigtigt flot kamp i hans sted.

Mikkel Kaagaard 2013 1Efter pausen kom Skanderborg bedst ud og kom efter 35 minutter foran for første gang siden 2-3 ved 20-21. Udeholdet spillede klogt og hvis der kom tilstrækkeligt med afleveringer på angrebene, kom det til udtryk ved gode chancer i langt de fleste angreb. Eneste Tvis spiller der kunne finde netmaskerne bag Christian Trans var Simon Birkefeldt, der var eneste Tvis spiller der scorede de første 10 minutter efter pausen. Ham fik Skanderborg heldigvis lukket ned resten af kampen, og den anden højre back Morten Nyberg var alt for tung til at komme på kant af det hurtige og bevægelige Skanderborg forsvar. 19 mål blev der lukket ind før pausen, men kvaliteten i det defensive steg markant efter pausen hvor der kun blev lukket 11 ind.

Med 15 minutter tilbage ændrede kampen desværre karakter hos kampens 2 dommere. Tvis havde ualmindeligt svært ved at bryde igennem det kompakte forsvar, men talrige kendelser begyndte desværre at gå imod vore drenge. Hjemmeholdet fik frikast efter frikast i alenlange angreb og frustrationen lyste for alvor ud af de grønne da Mikkel Kaagaard fik annulleret et mål ved 28-28. Højt flyvende ind over stregen med 2 spillere liggende i feltet, tilsyneladende for at være i feltet inden bolden forlod hans hånd, det er sådan noget der bare ikke dømmes uanset om det så var tilfældet.

På trods af modgangen fører vi 29-28 med godt 2 minutter tilbage, hvor Michael Pedersen blev ramt af en rigtig dum udvisning. Tvis scorer 2 mål i træk, imens vi får dømt 2 tekniske fejl imod os. Med ca. 10 sekunder tilbage af kampen, Tvis foran med 30-29, dømmes der nøl på hjemmeholdet, og mens Skanderborg drøner fremad i den sidste kontra mulighed, vælger Michael Damgaard at kaste bolden lang op på tilskuerpladserne. Korrekt rødt kort for usportslig optræden, og fortjent og forhåbentlig lang karantæne i vente for Tvis spilleren.

Vi måtte konstatere at vi måtte lade Peder Lyngkær transportere os hjem i SH bussen med et ultra bittert 1 måls nederlag, for vi havde vitterligt fortjent mindst det ene point fredag aften i Det Vilde Vesten.

”The show must go on” sang Queen, og 3 synd giver stadig ikke straffe i herre ligaen – vi må op på hesten igen næste fredag mod Mors-Thy på Bette Balkan.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Andreas Væver 7, Peter Balling 6, Michael Pedersen 4, Lars Jakobsen 4, Mikkel Kaagaard 3, Tim Sørensen 2, Lars Mousing 2, Kasper Povlsgaard 1.

Målscorer Team Tvis Holstebro:

Simon Birkefeldt 6, Patrick Wiesmach 5, Allan Damgaard 5, Magnus Bramming 5, Jakob Green 3, Michael Damgaard 3, Søren Tau 2, Morten Nyberg 1.

Website Security Test