Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborg – KIF Kolding 27-25

Webredaktør, udgivet d. 9. november, 2013

Skanderborg Håndbold – KIF Kolding København 27-25 (12-14)

SÅ kom den længe ventede sejr over et af top 5 holdene endeligt til Skanderborg. Det skete i en kulisse der ikke findes andre steder i Danmark. Cigaræsken var ikke tændt, den var i brand og endte med at brænde fuldstændigt til grunden.

morten børup hallen nedbrændtNicolej Krickau havde på forhånd lovet mindst 1 point, men det blev helt fortjent til 2 af slagsen. Nu er blamagen i Århus glemt for en stund, og vi kan igen begynde at håbe på flere overraskelser.

Skanderborg kom fint i gang og førte 6-4 efter 13 minutter, men KIF fik kontakt igen ved 8-8, og de aldrende stjerner kunne også bringe sig foran 14-12 ved pausen.

Straks efter pausen kom der for alvor gang i den berygtede Cigaræske. Bo Spellerberg var manden der tændte lunten, via hans mange infights og til tider tvivlsomme attituder overfor dagens dommerpar. Allerede efter 5 minutter forlangte KIF træner Bilal Sumann timeout, for Skanderborg kom ud efter pausen som skudt af en kanon. 12-14 blev ændret til hjemme føring 19-15 på bare 10 minutter og den føring skulle vise sig aldrig at blive indhentet. KIF kom dog op på uafgjort ved 20-20 efter en god periode men herfra trak de unge grønne fra igen.

Udvisninger haglede ned over specielt hjemmeholdet, men efter 48 minutter blev det Koldings tur. Johan Hansen blev i en kontra kantet af målmand Kasper Hvidt, hvilket udløste et helt korrekt rødt kort til den tidligere landsholdsmålmand. Kolding havde på bænken den unge Torsten Friis, der i denne sæson ikke skulle spille kampe, men udelukkende træne for at få flere kilo på kroppen. Den tidligere U-landsholdsmålmand fik dermed sin debut for Kolding, og han endte såmænd med en redningsprocent på 50, hvilket var væsentligt højere end Hvidts 34%.

Michael Pedersen var tæt på at være skyld i at taget lettede fra danmarks ældste liga hal, da han gjorde det til 26-24 på et flot mål med under 4 minutter igen, og Johan Hansen øgede sekunderne efter til 27-24 på kontra. Peter Balling kunne umiddelbart efter have lukket kampen helt, men hans friløber blev reddet af reservemålmanden Torsten Friis. Sekunderne efter fik Rasmus Kaagaard sin 3. udvisning og dermed også rødt kort. Man fristes til at sige, at det nærmest var uundgåeligt når han spillede overfor Spellerberg hele kampen, der i hans ældre dage har fået rigtigt store problemer med motorikken i forbindelse med tacklinger.

Det lykkedes kun KIF at score 1 mål i slutminutterne til 27-25 og Skanderborg kunne til sidst gå en sikker og fortjent sejr hjem, til stor glæde for hjemmepublikummet.

Sensationen var hjemme og både spillere og publikum var helt oppe at ringe. Der er forhåbninger om mange flere store øjeblikke i denne sæson efter dagens opløftende indsats.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Andreas Væver 7, Rasmus Kaagaard 6, Lars Mousing 3, Johan Hansen 3, Mads Thomsen 3, Peter Balling 2, Michael Pedersen 2.

Målscorer KIF Kolding København:

Albert Rocas 5, Lukas Karlsson 5, Lasse Andersson 4, Stefan Hundstrup 4, Bo Spellerberg 3, Torsten Laen 2, Cyril Viudes 1, Joachim Boldsen 1.

Udvisninger: Skanderborg 7, KIF Kolding København 4.

Website Security Test