Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

En klassisk David mod Goliat

Webredaktør, udgivet d. 14. november, 2013

Når vi løber på banen i morgen mod BSV i JYSK Arena, gælder det endnu en modstander som vi på mange områder har meget svært ved at sammenligne os med. Vi ligger godt nok side om side i stillingen i herre ligaen, har hver især 17 kontraktspillere, men her ophører ligheden også ret pludseligt.

David mod goliathFusionsklubben der spiller på Bjerringbro licens i herre ligaen, har lige hentet landsholdsstjernen Michael Knudsen i Flensburg til den kommende sæson, hvilket understreger forskellen mellem BSV og Skanderborg meget godt. En spiller der må formodes at ligge i en prisklasse, der svarer til tæt på vores samlede lønbudget for spillere for hele ligaholdet, så kontraster er der nok af, når vi møder de økonomisk stærkeste hold i ligaen. I sidste uge mødte vi vel nok ligaens største budget i form af KIF Kolding København, og selvom forskellen her nok er større endnu end mod BSV, så lykkedes det jo som bekendt at snuppe sejren alligevel.

Tager man det sidste tilgængelige regnskab fra BSV, fra sæsonen 2011/2012, så kan man få lidt syn for sagen hvad vores hold og organisation er oppe imod på fredag.

Netto omsætning (11/12)

BSV: godt 26 mil. dkr. Skanderborg ca. 3 mil. (Faktor 8)

Personaleomkostninger (11/12)

BSV: Godt 18 mil. dkr. Skanderborg: ca. 2 mil. dkr.  (Faktor 9)

TV seere (11/12)

BSV: 6.8 millioner, Skanderborg: 0 (Faktor 100)

Egenkapital (11/12)

BSV ca. 4 mil. dkr  Skanderborg: ca. 400 tkr. (Faktor 10)

Administration

BSV: (Pt. 6 personer iflg hjemmesiden)

Direktør, Team Manager, Kommerciel Direktør, Økonomi og kontorchef, Arrangements ansvarlig, kontormedarbejder.

Skanderborg: Ingen (Faktor 100)

Tilskuer kapacitet

BSV: 2.600 Skanderborg: 525 (Faktor 6)

Beretningen om David mod Goliat har heller ikke levet forgæves indenfor håndbolden, men heldigvis er bolden rund, og der er 7 spillere på banen af gangen på hvert hold (endnu da). Forskellen mellem top og bund i herre ligaen bliver i disse år stadig større, så desto mere charmerende er det, når de små driller de store.

Spændende bliver det i hvert fald, om vi kan følge op på den flotte sejr over KIF Kolding og København og igen drille et af Goliat holdene.

 

David mod Goliat 2Goliat er en figur fra Det gamle testamente i Bibelen.

Goliat er en fillitisk kæmpe med svær og rustning, som bliver slået ihjel med en enkelt sten fra en slynge sendt afsted af hyrdedrengen David , som senere bliver konge af Israel.

Tvekampen mellem dem er blevet til det generelle udtryk David mod Goliat om en kamp mellem den lille og den store, som den lille vinder. Tvekampen er beskrevet i den hebraiske bibel Tanakh, den kristne Bibelen og er kort nævnt i Koranen. På lørdag også beskrevet på www.skanderborg-haandbold.dk.

Website Security Test