Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Boldens sidste optræden i Cigaræsken

Webredaktør, udgivet d. 7. november, 2013

 

Joachim Boldsen annoncerede i dag, at denne sæson bliver den sidste med ham på holdkortet. På lørdag er det derfor sidste optræden for den sympatiske forsvarsgeneral i Cigaræsken.

Skanderborg-haandbold.dk har talt med den rutinerede KIF profil, og Joachim Boldsen undrer sig meget, over at der ikke er større opbakning til håndbolden i Skanderborg.

Jeg har altid haft et specielt forhold til Skanderborg Håndbold. Helt fra min ungdomstid i Helsingør, har Skanderborg været landskendt for sit fremragende ungdomsarbejde og sin talentudvikling.

Der er opfostret rigtigt mange dygtige håndboldspillere i Skanderborg og det koncept klubben rykkede op i ligaen med for 3 år siden, er der virkeligt respekt om i håndboldkredse. Jeg kender både Jesper Koch og Torben Væver, og jeg undrer mig helt vildt, når de fortæller, at de har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det er så flot et arbejde, der laves i klubben, at det er ufatteligt, der ikke er større sponsor og tilskuer opbakning. Det er utroligt at klubben kan drives uden fastansatte og med det mikroskopiske budget, jeg hører om. Efter mange år i gamet forstår jeg ganske enkelt ikke, at de ihærdige ildsjæle i klubben, kan magte at drive en ligaklub udelukkende med frivillige hænder. Det aftvinger stor respekt i min bog. Det er en historie som erhvervslivet og hele kommunen burde støtte mere op omkring end tilfældet er, det er jo det eneste der bringer Skanderborg på landkortet ud over Smukfest i bøgeskoven.

Jeg håber virkeligt for klubben, at de kan opnå en større opbakning, for Skanderborg Håndbold klæder virkeligt håndboldsporten i Danmark.

Biografi:

Den tidligere landsholdsspiller Joachim Boldsen slår i sit håndboldefterår sine folder i KIF Kolding København.

Den 35 årige håndboldprofil er født i 1978 i Helsingør, og Helsingør Hallen var også stedet hvor Joachim trådte sine første håndboldsko. Efter Helsingør skiftede han til GOG på Sydfyn, og herfra gik turen til det første af 3 udenlandseventyr. TV Grosswallstadt blev den første udenlandske klub Joachim Boldsen repræsenterede, men herefter gik turen igen til Danmark, hvor Peter Brixtofte hentede Joachim hjem til det hedengangende Ajax Farum. Herefter gik turen igen syd for grænsen, og til den tyske bundesliga. Denne gang var det dansker klubben SG Flensburg-Handewitt der fik glæde af den dygtige dansker. Det blev til i alt 6 sæsoner i Flensborg, inden turen atter gik til Danmark og denne gang AAB Håndbold. Nordjyderne fik kun glæde af Joachim i en enkelt sæson, da udlandet igen trak, og denne gang var det mægtige Barcelona der kunne skrive danske Boldsen på holdkortet.

Det blev selveste Kasi Jesper der skulle hente Joachim hjem for sidste gang. Til sæsonen 2010/2011 blev Joachim en del af cirkus AGK, og var en del af den ærmeløse klan helt frem til konkursen i 2012. Efter konkursen blev han siden en vigtig del af det nye KIF Kolding København, der forsøger at blive både Koldings og Københavns foretrukne håndboldhold. Sammen med bl.a. Kasper Hvidt og Lars Jørgensen slog de sig sammen med det kriseramte KIF Kolding, og det ser ud til at holdet i denne sæson for alvor er ved at finde guldformen, efter sidste sæsons skuffende finale nederlag til Aalborg Håndbold.

Joachim Boldsen debuterede på det danske landshold i 1998 og i de følgende ti år spillede han 186 landskampe og scorede 405 mål, inden han i september 2008 bekendtgjorde, at han ville stoppe på landsholdet. Som begrundelse angav han den øgede rejsetid som følge af skiftet til Barcelona.

I sin landsholdskarriere opnåede han tre EM-bronze, en VM-bronze- og en EM-guldmedalje. Dertil kommer EM- og VM-guldmedalje på ungdomslandsholdet.

Joachim Boldsen er gift med Nancy Rietveld Boldsen og sammen bor de i København med deres 2 fælles børn.

Website Security Test