Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Mindeord Eigil Pedersen

Webredaktør, udgivet d. 27. oktober, 2013

Mindeord

I anledning af Eigil Pedersen død 24. oktober 2013.

 

mindeordMed taknemmelighed mindes vi Eigil Pedersen.

Eigil var lige indtil sin alt for tidlige død, en kendt og skattet person i kredsen omkring Skanderborg Håndbold.

Eigil , som blev 64 år, døde i sit eget hjem i Skovparken, hvor han siden sit ægteskab med Else i 1975,  havde boet siden starten af 70`erne.

Begge har hele deres ungdom været en del af håndbolden. Eigil som er født ved Randlev  og Else som er født i Alken.

De mødtes på danserestauranten Skovbakken i Odder, og fra de flyttede sammen og siden giftede sig i Skanderborg, har de været at finde først i Skanderborg Boldklubs Håndboldafdeling frem til sammenlægningen med Vrold Idrætsforening i 1983, og siden i Vrold-Skanderborg Håndboldklub og Skanderborg Håndbold.

Else spillede på det bedste damehold, medens Eigil fra starten var på 2. holdet i klubben, men sammen med én af hans meget nære venner – Verner Larsen -, som var post ligesom Eigil, var de lige inden sammenlægningen kaldt ind til 1. holdet, som kæmpede om pladsen i Danmarksserien.

Eigil var en dygtig højre back – kendetegnet ved en stor spilforståelse og et frygtet underhåndsskud, som vi andre også lærte at kende.

Samtidig med at Eigil fortsat var aktiv, har han også været inde i flere omgange som dametræner og senest i starten af 90 erne var han dameynglinge træner.

Eigil var meget agtet for sin væremåde og store interesse for mange ting i klubben.

Efter at håndbolden blev lagt på hylden, har både Eigil og Else været med inde som hjælpere på mange områder i klubben og var én af de mange veteraner i klubben, som hjalp til med kalenderpakningen om vinteren og var med inde omkring festivalaktiviteterne i klubhuset den 2. weekend i august hvert år.

Eigil havde et langt virke i postvæsenet , hvor han sluttede med Hylke ruten, inden hans sygdom tvang ham til at stoppe som 58 årig, men  han forsatte med at hjælpe til i klubben. Han var fast medhjælper i arbejdet omkring kamp afviklingen for klubbens 1. herrehold, og nåede også at være med i denne sæson.

Eigil efterlader sig foruden hustruen Else, pigerne Lene og Hanne, hvor sidstnævnte er en dygtig træner for U 12 drengene i Skanderborg Håndbold.

Begravelsen finder sted onsdag den 30. oktober kl 13.00 i slotskirken i Skanderborg, med efterfølgende kaffe på Sophiendal Slot, Venge.

Æret været hans minde

Jens Christensen, formand

Website Security Test