Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

U18 Champions Leauge i Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 10. september, 2013

Skanderborg Håndbolds Elite akademi SHEA har taget initiativ til at lave ungdommens svar på Champions Leauge, og i weekenden 20-22 september afholdes første udgave med i alt 8 hold, hvoraf 5 af holdene er nationale mestre.

SHEA logoNicolej Krickau, som både er tilknyttet liga herreholdet og SHEA, er en af initiativtagerne til det spændende projekt.

– Vi har i mange år haft en slags ungdoms champions leauge på visions blokken, og vi har arbejdet målrettet med projektet det sidste halve år. Vi har været i dialog med rigtigt mange af de helt store klubber i Europa, og der har været utroligt mange positive tilbagemeldinger på projektet. Vi har gået efter at invitere U18 hold fra absolut øverste hylde i de bedste håndboldnationer i Europa, og vi har en ambition om at komme op på 8 hold på både drenge og pige siden til næste år. Udfordringen er helt klart at finde den rigtige termin, for vi har fået rigtigt mange tilkendegivelser fra store klubber, der gerne ville være kommet herop men turneringerne i de respektive lande starter desværre i disse uger. Klubber som Barcelona, Kielce, Vezprem, Rein Neckar, Medvedi, Füchse Berlin og Saint Raphaël har alle meldt tilbage at de gerne vil være med fremadrettet, så vi skal være skarpe på at finde den helt rigtige termin næste år.

U16 Guld GOG begge hold– Vi starter med 4 hold i hver række i dette års debut udgave af Skanderborg ungdoms champions leauge, og vi stiller jo selv med de forsvarende Danske Mestre på både pige og drenge siden. Vi vil rigtigt gerne have nogle øst og sydeuropæiske hold med, for at møde nogle andre håndbold kulturer, og det vil vi lægge meget vægt på fremover. Det er en god mulighed for de spillere der måske ikke lige er på landsholdene, at få noget erfaring mod andre typer håndboldspillere.

Puljekampene spilles fredag og lørdag og så placeringskampe om søndagen.

Der bliver udtaget et All star hold, bedste forsvarsspiller og MVP, så det hele kommer til at dufte lidt af det rigtige champions leauge.

På drengesiden består holdene af de norske mestre fra Haslum HK, de svenske mestre fra Redbergslid IK og Flensburg Handewitt fra Tyskland som spiller i U18 bundesligaen. Den tyske turnering starter ellers i den weekend men Flensburg har valgt at udskyde turneringsstarten for at deltage i Skanderborg.

SHEA træner Bo Rudgaard har stået for kontakten til pige holdene i Europa, og her er oplevelsen den samme.

– Vi har blandt andet tilsagn fra både de rumænske og franske mestre om at de gerne vil komme næste år, så det handler om at vi nu får lavet en god turnering i år og så får arbejdet videre med konceptet fremadrettet.

– Vi får i år besøg af de tyske mestre fra HSG Badenstedt, og fra Norge kommer Flint Tønsberg Håndball. Sidste hold på pige siden bliver Västeråslrsta HF fra Sverige, og både Flint Tønsberg og Västeråslrsta er i top 3 i hhv Norge og Sverige.

Kampprogrammet kan ses på www.skanderborg-haandbold.dk og der er gratis adgang til alle kampe.

Website Security Test