Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Glædeligt gensyn med Gudmekongens Hal

Webredaktør, udgivet d. 5. september, 2013

Lørdag kl. 16.00 gælder det årets første udekamp, og når Skanderborg Håndbold bussen forlader Morten Børup Vej, er GPS én indstillet på landsbyen Gudme.

GOG logoNyoprykkerne fra GOG står på menuen, en af de udekampe vi har set frem til meget længe.

Den første liga hjemmekamp for GOG siden klubben gik konkurs tilbage i 2010, så der er garanti for et forventningsfuldt hjemmepublikum på sydfyn. Traditionsklubben måtte dreje nøglen som følge af økonomiske problemer, der efterfølgende viste sig at være særdeles omfattende.

GOG har været en institution i dansk håndbold igennem mange år, og miljøet omkring efterskolen Oure og håndboldklubben GOG, har tiltrukket utroligt mange talenter fra hele landet og også tiltrukket og udviklet mange dygtige trænere igennem årene.

Efter konkursen fik klubben omgående startet på en frisk, og allerede sæsonen efter stillede klubben med et frygtindgydende hold i 2. division. Turen gennem 1. division tog 2 år, da Ribe-Esbjerg sikrede sig den direkte oprykning, og i oprykningsspillet lykkedes det ikke GOG at fravriste Mors-Thy og vor egen klub Skanderborg en af de 2 oprykningspladser.

GOG 1Sidste sæson gav så den direkte oprykning, efter en suveræn sæson, der gav 25 sejre i 26 kampe. Ret beset havde GOG også sikret sig et hold der var alle øvrige hold aldeles overlegne, stort set udelukkende med tidligere ligaspillere. Således er GOG en lidt atypisk oprykker, der stiller med et hold uden særlig udskiftning i forhold til mange andre hold. Eneste profil der er tilført er udenlandsdanskeren Patrick Eilert, der er hentet hjem fra spansk håndbold. På trods af få udskiftninger er GOG blandt favoritterne til at sikre sig en plads i slutspillet, hvilket understreger hvor stærkt et hold de allerede havde i sidste sæson.

Unge talenter strømmer stadig til samarbejdspartneren Oure idrætsefterskole og en meget stor del af de største talenter øst for Storebælt, samles næsten pr. tradition i Oure/GOG miljøet. Også mange fynske og jyske talenter søger mod sydfyn så talentmassen har været massiv igennem mange år.

Ambitionerne i GOG er til mere end blot overlevelse i ligaen, og det er således ikke et hold bestående af mange unge talenter vi skal krydse klinger mod på lørdag. Af de seneste årgange var der således kun Emil Tellerup og den nykårede VM guldvinder Niclas Kirkeløkke der var at finde på holdkortet i første runde mod NSH. Største profiler er den islandske landsholdsprofil Snorri Gudjonsson og den rutinerede spillende direktør Kasper Jørgensen, men holdkortet er derudover fyldt op med masser af tidligere ligaspillere med masser af kvalitet.

GOG levede fuldt op til forventningerne i første runde, hvor de slog Nordsjælland med imponerende 12 mål, så det er bestemt et hold der mener det seriøst når de vil tilbage til toppen af dansk håndbold.

Det bliver med garanti en herrefight når der for første gang siden 2010 dækkes op til liga kamp i Gudmehallerne. Gudme by tæller beskedne 962 indbyggere, og der er med sikkerhed udsigt at indbyggertallet mangedobles lørdag eftermiddag når Skanderborg Håndbold besøger naboen til Gudmekongens Hal.

 

 

Website Security Test