Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Koch: Vi hører til i ligaen

Webredaktør, udgivet d. 22. april, 2013

Sportschef Jesper Koch var glad og lettet efter gårsdagens resultat, der betød endnu en sæson i den bedste række på herresiden for Skanderborg Håndbold.

Jesper KochJeg syntes vi hører til i ligaen og jeg syntes det er fortjent at vi i går kunne sikre os den direkte kvalifikation. Vores sæsonmål var at forblive i ligaen og det er nu lykkedes. Det er langt fra alting jeg har været tilfreds med i denne sæson, men man skal hele tiden huske på hvad midler vi har at gøre med. Vi kæmper mod de 13 bedste håndboldhold i landet, hvoraf de 12 har et budget der er mindst dobbelt så stort som vores, og så kan man ikke tillade sig at være voldsomt utilfreds når vi er lykkedes med at blive i rækken.

Efter en god start på sæsonen, oplevede vi igen et sandt skadeshelvede i november og december, der gjorde at vi stort set ingen point fik i den mest travle periode af sæsonen. Vi lå længe blandt de 8 øverste og havde vi kunne stille med noget der bare mindede om fuldt hold tror jeg også vi kunne have været tættere på slutspillet end vi endte med at blive.

Det bliver en stor del af vores evaluering af sæsonen, hvorfor vi igen i denne sæson bliver ødelagt som hold af så mange skader som var tilfældet. Når jeg sammenligner med de øvrige hold, så er det helt vildt så mange spillere vi må undvære igennem en sæson. 2 spillere har haft brækket hånden, en brækket finger, en brækket fod og et overrevet korsbånd, flere knæskader og et hav af andre skader som jeg endog ikke vidste fandtes.  Sammenligner jeg med andre klubber så syntes jeg vi igen i år har været ekstremt hårdt ramt. Vi har en dygtig sundhedsafdeling med fysioterapeuter til hver træning og arbejder med masser af skadesforebyggende træning i dagligdagen, så det er lidt et mysterium hvorfor vi er så uheldige igen i denne sæson.

Vi har arbejdet med en meget stor trup med 21 spillere i denne sæson, men det er naturligvis ikke alle 21 spillere der har niveau til at matche de absolut bedste hold i landet. Mange af spillerne er helt unge spillere i lære, og jeg må rose alle for at byde ind med alt det de kunne i løbet af sæsonen. Det har til tider været svært, men alle har ydet en 100 % indsats og mere kan man jo ikke forlange.

Vi står overfor en stor udskiftning i truppen til næste sæson. Mange af de unge spillere har valgt at søge efter større roller end de har haft i Skanderborg, og det forstår jeg såmænd godt. Det kan være sundt for nogle at skifte miljø og måske finde en klub med chance for en større rolle og mulighed for mere spilletid. En del af spillerne har jeg selv rådet til at finde en klub i 1. division og jeg håber vi ser nogle af spillerne tilbage i Skanderborg senere i karrieren. Vi udvikler mange spillere i Skanderborg Håndbold, og det er klart vi ikke har plads til alle i 1. holds truppen, så det er naturligt at der er nogle der skal finde deres plads andre steder.  

Jeg mangler kun en 3-4 spillere, så har jeg truppen til næste sæson klar og jeg håber at vi har den endelige trup på plads indenfor den kommende måneds tid.

Website Security Test