Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborg – Lemvig 25-20

Webredaktør, udgivet d. 31. marts, 2013

Forvandlingskugler

Skanderborg Håndbold – Lemvig-Thyborøn 25-20 (7-10)

Forvandlingskugler 1Gnags udgav i 1983 sangen ”Forvandlingskugler”. Her 30 år efter blev den titel igen helt aktuel. Hvordan Skanderborgs ligahold kunne gennemgå en så stor forvandling gennem 15 minutters samtaleterapi i katakumberne under Morten Børup Hallen, må formodentligt henstå som en af verdens uløste gåder, eller måske rettere mirakler.

Kampen startede helt som forventet. Angrebene bølgende fra den ene ende af hallen til den anden, og masser af redninger og tekniske fejl prægede udlægget. Der gik hele 5 min inden den første scoring blev sat ind af Lemvig. Skanderborgs angrebsspil var tæt på katastrofe de første 20-25 minutter, og kun godt forsvarsspil og målmandsspil af John Boye, forhindrede en ren katastrofe på måltavlen før pausen. De sidste 5 minutter før pausen fik de grønne samlet lidt op på den offensive del, men pauseføringen 7-10 til Lemvig var ikke et mål for stor, snare tværtimod.

Lemvig målmand Jonas Degnbol var 1. halvlegs helt store spiller, som blev ualmindeligt rodet og usammenhængende, også grundet hele 8 udvisninger, 4 til hvert hold.

GnagsOm der var Gnags på CD afspilleren i omklædningsrummet, vides ikke med sikkerhed, men det var et fortryllet Skanderborg hold der kom op fra dybet. Playmaker Matias Helt lavede de 2 første mål, og kom pludseligt i gang efter en mildt sagt skidt 1. halvleg. Hele 7 mål fik Helt smidt i kassen efter pausen, og hovedparten blev sat ind i starten af 2. halvleg. Skanderborg forsvaret gik frem i 5:1 formationen, og det vendte kampen fuldstændigt på hovedet. Der blev tacklet til den store guldmedalje og de store Lemvig skytter kunne hverken finde hoved eller hale i de hurtige Skanderborg forsvarsaktioner.  Ved stillingen 10-13 efter 34 minutter, fik Kristian Olesen Lemvigs 5. udvisning, for en hensynsløs forsvarsaktion, og det blev startskuddet til et sandt Skanderborg mål orgie. De efterfølgende 15 minutter blev vundet hele 9-1, og pludseligt var kampen vendt totalt på hovedet og hjemmeholdet var i vinderposition med 19-14. Resten af kampen blev der blot byttet mål.

Lemvig havde hevet en kanin op af hatten til dagens kamp, i form af reality stjernen Marco Botin, der havde fået fri fra bartjansen på Joe & The Juice i Århus. Han var dog tydeligvis ikke i kampform og kunne ikke gøre nogen forskel da han kom på banen efter pausen.

Målmand John Boye blev fortjent valgt som dagens Skanderborg spiller, i en kamp som vil blive husket længe for den ualmindelige store kolbøtte der blev slået kl. 15.45 i Morten Børup Hallen.

Og som Gnags sang i 1983…..Forvandlingskugler……dem kan i så sutte på

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Matias Helt 8, Peter Balling 4, Lasse Justesen 4, Andreas Væver 3, Kasper Povlsgaard 3, Kenneth Peters 1, Rasmus Kaagaard 1, Johan Hansen 1.

 Målscorer Lemvig-Thyborøn:

Kristian Olesen 6, Søren Nørgaard 4, Stian Jørgensen 3, Mads Paulsen 2, Kenneth Olsen 2, Jonas Porup 1, Rasmus Søby 1, Rasmus Porup 1.

Website Security Test