Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Ajax – Skanderborg 22-25 (10-11)

Webredaktør, udgivet d. 27. marts, 2013

Ajax København – Skanderborg Håndbold 22-25 (10-11)

Der var dømt drama på Vesterbro da kvalifikationsspillet til næste sæsons liga blev skudt i gang i Bavnehøj Hallen mod Ajax København. En fyldt hal, der vel nærmest kan sammenlignes med Morten Børup Centret, bare lidt større og om muligt, lidt mere slidt.

Det unge Ajax hold anført af Christian Dalmose på bænken, troede helt sikkert på egne evner før kampen, og boblede af selvtillid efter den flotte 2. plads i 1. division.

Kampen startede også helt lige. Kampen bar præg af mange nerver og ingen af holdene evnede at trække fra på noget tidspunkt af de første 30 minutter. Der var gode målmandspræstationer i begge ender af banen, og specielt Peter Nørklit i Ajax målet viste prøver på hvorfor han har masser af A-landskampe på sit CV. I sidste sekund inden pausen bragte Michael Pedersen Skanderborg foran 10-11, men Ajax følte sig snydt i angrebet forinden, og det bragte sindet så voldsomt i kog hos Christian Dalmose, at han fik tilkæmpet sig en 2 minutters udvisning efter pausefløjtet.

Efter pausen fortsatte den lige stilling og efter 41 minutter stod der helt lige ved 14-14. Herefter fik Ajax momentum og med 4 mål i træk begyndte det at lugte af en hjemmesejr. Efter 48 minutter stod der 20-16, men så fik Skanderborg hevet sig op i niveau. Pludseligt blev tøjlerne sluppet og de efterfølgende 6 minutter vandt udeholdet med hele 0-6, og bragte sig dermed i vinderposition. En Ajax time-out med 8 minutter igen vendte ikke billedet, da Skanderborg i samme time-out tog initiativet og gik frem i 5:1 forsvar, som Ajax slet ikke formåede at løse. Storskytten Lasse Sinding havde ikke mere krudt i armen og John Boye stod et meget flot sidste kvarter af kampen. Det plejer at være omvendt i denne sæson, men Skanderborg var skarpest i slutfasen og vandt de sidste 12 minutter med hele 9-2 og det afgjorde kampen til vores fordel.

Michael Pedersen 2012 (3)Der var come-back til Jonas Hansen i målet efter nærsten 2 måneders skadespause, og Jonas kom bl.a. ind og snuppede 2 straffekast i 2. halvleg. Også Rasmus Kaagaard var tilbage i korte perioder, efter mange ugers skadepause, og bliver en klar gevinst for holdet når han får lidt flere træninger i benene. Michael Pedersen spillede en flot kamp og scorede 6 mål, og tog ansvar i flere perioder hvor Skanderborg havde svært ved at finde vej igennem det meget offensive Ajax forsvar.

En super start i kvalifikations puljen, hvor den anden kamp endte med en hjemmesejr til Lemvig over Ribe-Esbjerg. Stillingen er derfor nu at Skanderborg fører puljen med 3 point, Ribe og Lemvig har begge 2 point mens Ajax ligger sidst uden point. Alt er stadig helt åbent, og den næste gyser venter allerede på søndag kl. 15.00 på hjemmebane mod Lemvig-Thyborøn.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Michael Pedersen 6, Andreas Væver 5, Kasper Povlsgaard 4, Lasse Justesen 3, Peter Balling 3, Matias Helt 2, Kenneth Peters 1, Johan Hansen 1.

Målscorer Ajax Håndbold:

Lars Agersted 5, Mick Schubert 4, Lasse Sinding 4, Philip Monberg 3, Christian Køhler 2, Patrick Brogaard 1, Simon Radoor 1, Jesper Munk 1, Mathias Dirksen 1.

Website Security Test