Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Ribe-Esbjerg – Skanderborg 24-32

Webredaktør, udgivet d. 8. februar, 2013

Ribe-Esbjerg – Skanderborg Håndbold 24-32 (10-20)

Udebanetur til domkirkebyen Ribe er normalt ikke en opgave man klarer på 30 minutter, men det var alligevel det der skete fredag aften.

Ligaholdet 2012 2013Ribe-Esbjerg startede ellers som de sluttede i den omvendte kamp i Morten Børup Hallen, da Ronnie Mathiasen bragte hjemmeholdet foran 1-0. Blot 3 sekunder senere lå bolden dog i det modsatte mål, løbet ind solo fra midten af Andreas Væver, og det var et meget godt billede på kampens forløb. Skanderborg var klar fra start og overmatchede totalt hjemmeholdet på parathed og indstilling.

Ribe-Esbjerg kom foran 2-1 men så afgjorde Skanderborg reelt kampen da de efterfølgende 13 minutter endte med 10-1 til Skanderborg. Det grønne forsvar stod fantastisk de første 30 minutter. Startende i skæv 5:1 og efterfølgende 5:1, hvilket hjemmeholdet slet ikke kunne løse. Talrige bolderobringer blev omsat til kontrascoringer i den modsatte ende og halvlegen sluttede med imponerende 20 mål på 26 angreb. Specielt Peter Balling og Andreas Væver var yderst effektive med hver 5 scoringer og Lasse Justesen nød godt af kontrafasen blomstrede og løb 4 mål ind.

Pausestillingen 10-20 var ikke lige det de 1322 tilskuere i Ribe Fritidscenter havde sat næsen op efter. Der var således ikke mange positive tilkendegivelser blandt hjemmepublikummet, under indtagelse af pause smagsprøver på Jønnes Dinners “smoked brie”, der iøvrigt varmt kan anbefales.

Fra starten af 2. halvleg virkede det som om at hjemmeholdet havde fået læst og påskrevet i pausen. Forsvarsspillet blev mere aggressivt og angrebsmæssigt var der også mere kvalitet. De første 3 mål blev alle scoret at hjemmeholdet men der var ingen slinger i valsen hos de grønne. Stille og roligt blev 10 måls føringen indhentet igen og efter 44 minutter var kampen endegyldigt afgjort ved 16-26.

Kontraspillet fortsatte på højt niveau og Lasse Justesen satte også 4 mål i kassen efter pausen, og blev topscorer med 8 mål på kun 9 forsøg.

De sidste 10 minutter af kampen var der slet ingen spillere fra Skanderborgs start 7er på banen, men det faldt niveauet ikke af, og hele holdet kunne juble over 2 dejlige point efter den lange VM pause.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lasse Justesen 8, Peter Balling 7, Andreas Væver 5, Michael Pedersen 4, Rasmus Kaagaard 2, Matias Helt 2, Kenneth Peters 1, Morten Kirk Olesen 1, Kasper Povlsgaard 1, Johan Hansen 1.

Målscorer Ribe-Esbjerg:

Ronnie Mathiasen 8, Simon Krogh 5, Mads Jepsen 3, Jeppe Rieber 3, Lars Nielsen 3, Jonas Langerhuus 1, Rasmus Berthelsen 1.

Website Security Test